Gasıp Rejim Doğal Park Alanını Tahrip Etti

İşgal güçleri bu sabah (16 Haziran Salı) Batı Yaka'nın Tubas vilayetinde ve Kuzey El-Ağvar'da yaklaşık 300 dönümlük doğal park alanını tahrip etmeye başladı.  

Görüntülenme: 782 Tarih: 16 Haziran 2015 03:46
Gasıp Rejim Doğal Park Alanını Tahrip Etti

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri sabah erken saatlerden itibaren Tubas kentinin doğusundaki doğal park alanında yüzlerce ağacı söktü.

Doğal park alanının tahribinin işgal ordusuna ait iki buldozer tarafından gerçekleştirildiği ve sivil idareye ait işgal devriyelerinin de tahrip işlemini takip ettiği ifade edildi.

Bu arada, söz konusu doğal parkın "C" bölgesi olarak sınıflandırılan bölgede bulunduğu ve işgal güçlerinin Filistin varlığını sona erdirmek için bölgeyi sürekli hedef aldığı bildirildi.

Tubas'taki Yahudi yerleşimi dosyası sorumlusu Mutez Bişarat, işgal ordusunun buldozerlerle bu sabah kentin doğusundaki doğal park alanına baskın düzenlediğini ve dikili ağaçları sökmeye başladığını söyledi.

Bişarat, yıkım ekiplerinin doğal park alanının tahrip edilmesi kararının "Sivil İdare" tarafından verildiğini bildirdiğini ve işgalcilerin alanın "devlet arazisi" olduğunu iddia ettiklerini belirtti.

Alanın yaklaşık beş yıl önce vatandaşların ve çocuklarının gezi ve piknik yapmaları için düzenlendiği ifade edildi.

Yorumlar