Ensarullah Hareketinden İsrail Açıklaması

Suudi Arabistan'ın başını çektiği; Amerika ve İsrail'in de destek verdiği koalisyon güçlerinin Yemen'e karşı gerçekleştirdiği saldırılarda beklenen sonuçların ortaya çıkmaması, ama buna mukabil bu cephenin gerçek yüzünün ortaya çıkması noktasını öne çıkaran Yemen Ensarullah lideri Seyyid Abdulmelik Bedreddin El-Husi bu cepheyi, bütün kötülüklerin kaynağı olarak tanımladı.  

Görüntülenme: 1309 Tarih: 18 Haziran 2015 03:56
Ensarullah Hareketinden İsrail Açıklaması

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerinin Yemen'e karşı gerçekleştirdiği saldırılar bu koalisyonun beklediği sonuçları vermediği gibi, verilen zarardan daha çok sivillerin etkilenmesi sonucunu ortaya çıkardı. İrib'in verdiği bilgilere göre; ortaya çıkan bu zor durumun çözümü noktasında Cenevre'de gerçekleştirilen müzakerelerde de bir takım komploların olması çözümü güçleştiriyor. 

Ensarullah: Cenevre'deki komplolara müsaade etmeyiz

Cenevre'de Yemen müzakerelerine katılmak için Yemen'den giden heyet bu ülkenin müstefi ve firari Cumhurbaşkanı Mansur Hadi'yi tanımadıklarını ve vatan hainleriyle görüşmeyeceklerini bildirdi.

Cenevre'de Yemen krizini çözüme kavuşturmak için Yemenli gruplar arasında müzakereler başlarken,Ensarullah halk hareketi lideri görevinden istifa eden hükümetin bu müzakerelerde kendi taleplerini dayatmak için komplolarının akamete uğrayacağını belirtti.

Ensarullah hareketi lideri Abdul-Melik Bedreddin el-Husi Salı akşamı yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın Yemen'in firari ve müstafi hükümetiyle iş tuttuğuna işaretle, müstafi hükümetin temsilcilerinin kendi isteklerini BM ve Cenevre müzakerelerine katılanlara dayatmaya çalıştığını, ancak Yemen halkının Cenevre'deki gerçek temsilcilerinin uyanıklığıyla bu komploların boşa çıkarılacağını vurguladı.

Bu arada Yemenli siyasi gruplardan biri,  yaptığı açıklamada, 'Bizim bir stratejimiz var, o da  Yemen halkına yönelik  cinayetlerin ve saldırıların durması ve kuşatmanın son bulmasıdır' dedi.

 

“ABD, Arabistan ve İsrail dünyada bütün kötülüklerin kaynağıdır”

Yemen Ensarullah hareketi  lideri Seyyid Abdulmelik Bedreddin El-Husi, Arabistan, Amerika ve İsrail'in  dünyada bütün kötülüklerin ve şirretliklerin  kaynağı olduğunu söyledi.

Yemen Ensarullah Lideri ABD, Siyonist rejim ve Suudi rejiminin şer üçgenini kurarak, Yemen halkı başta olmak üzere dünya milletlerine karşı saldırganlık ve savaş çığırtkanlığı yaptıklarına işaretle, bu şer üçgeninin bölgede işlenen tüm cinayetler ve komploların arkasında olduğunu vurguladı.

El'alem kanalına göre Bedreddin,  dün yaptığı açıklamada,  düşmanın Yemen  halkı aleyhinde bütün vahşi saldırılarının gerçekte Yemen halkının  daha da uyanması ve aydınlanmasına  sebep olduğunu  belirtti.

Ensarullah hareketi lideri, Suudi rejiminin Amerika'nın emriyle ve İsrail'in desteğiyle Yemen'e saldırdığını söyledi.

Abdulmelik Husi, Suudi Arabistan'ın Amerikan uçakları ve İsrailli uzmanların yardımıyla Yemen halkı aleyhinde her türlü cinayet işlediğini, ancak sivillerin katliamından başka bir kazanımları olmadığını, sonunda da Yemen halkının gösterdiği direniş karşısında teslim olacaklarını kaydetti.

Suudi rejiminin saldırılarına karşı Yemen halkının direnişine temas eden Ensarullah hareketi lideri,  Yemen halkının bu saldırılara karşı direnişinin en önemli kaynağının Allah'a dayanmak olduğunu dile getirirken, Amerika ve İsrail'in  Yemen halkı aleyhindeki  komplolarına da temasla;Yemen halkının artık Amerika ve yalancı sloganlarının gerçek yüzünü görmeye başladığını ve terör rejimi İsrail'in tehlikelerinin farkında olduğunu söyledi. Yemen halkının her zaman Filistin halkının hamisi olduğunu belirten Bedreddin, Filistin halkına desteklerini sürdürmeye de devam edeceklerini söyledi.

 

“Suudi Arabistan Yemen aleyhine herhangi bir hedefine ulaşamayacak”

Bedreddin, Arabistan'ın  Yemen aleyhindeki savaştan her hangi bir hedefine varamayacağını belirterek,  bundan en fazla  çıkar ve fayda sağlayanın İsrail olduğunu söyledi.

Ensarullah lideri, bugün saldırganın Yemen'e yönelik girişimlerinin onlar için utanç verici bir kara lekeden başka bir şey olmadığını belirterek saldırıların durması gerektiğini dile getirdi.

 

 Ensarullah Lideri, “BM Yemen halkının haklarına sahip çıkmalı”

Öte yandan BM'nin Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmet, bu teşkilatın Yemenli gruplar arasında diyalog görüşmelerinin başlatılması için verdiği çabalarına temasla, Cenevre görüşmelerinden amacın Suudi Arabistan'ın Yemen'e yönelik hava saldırılarını durdurmak için bir çözüm geliştirmek olduğunu vurguladı.

 

Ramazanda ateşkesin sağlanması için prensipte anlaşıldı

Şeyh Ahmet, Salı günü, Ensarullah temsilcileri ve müttefiklerinin katılımıyla düzenlenen toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Yemen'de ateşkes sağlanması gerektiğine işaretle amaçlarının Ramazan'da ateşkese ulaşmak olduğunu, bu bağlamda iki taraf arasında istişarelerin yürütülmekte olduğunu kaydetti.

Bazı haber kaynakları da Salı günü, Yemenli heyetlerin Cenevre'de Ramazan ayı boyunca bir aylık ateşkes konusunda prensipte anlaştıklarını duyurdu.

Cenevre görüşmeleri BM'nin aracılığıyla, Yemen krizine son vermek amacıyla Pazartesi günü başladı ve Çarşamba gününe sona kadar devam etmesi bekleniyor.

Cenevre'de Yemen krizi için siyasi çözüm ve Suudi Arabistan'ın saldırılarını önlemek için yürütülen çabalarla birlikte, BM İnsan Hakları Komiserliği, Suudi Arabistan'ın Yemen'e saldırılarının devam etmesi ile birlikte sivil ölümlerinin arttığını duyurdu.

Aynı örgüt, Suudi Arabistan'ın son bir haftada Yemen'de düzenlediği hava saldırılarında en az 50 sivilin öldüğünü, saldırıların başından beri Yemen'de hayatını kaybedenlerin sayısının bin 412 kişiye ve yaralıların sayısının da 3 bin 423 kişiye yükseldiğini açıkladı.

BM Çocuk Fonu UNİCEF de Salı günü yaptığı açıklamada, Yemen'de çatışmaların başından beri, 279 çocuğun öldüğünü bildirdi.

Suudi Arabistan'ın başını çektiği Arap Koalisyonu, geçen 26 Mart tarihinden beri, müstafi ve firari cumhurbaşkanı Mansur Hadi'yi yeniden iktidara getirmek amacıyla Yemen'i bombalıyor.

Bu saldırılarda şimdiye kadar binlerce insan hayatını kaybetti ve yaralandı, ülkenin altı yapı tesislerine milyarlarca dolar zarar verildi.

 

Yemen ordusundan Arabistan askeri güçlerinin mevziilerine saldırı

Yemen Ordusu ve halk güçleri, bu ülkenin güneyinde Suudi Arabistan ordusunun birkaç askeri mevziini kendi saldırılarına hedef edindiler.

Yemen Seba Net internet sitesinin bildirdiğine göre Arabistan'ın Necran bölgesinde gerçekleşen Yemen Ordusunun bu saldırısında Suudi rejimi güçlerine ait 4 askeri araç imha edildi.

Yemenli güçler ayrıca Zahran'ın Amiş bölgesinde Suudilerin askeri bir merkezini de 40 füzeyle hedef aldılar.

Cizan bölgesinin Ebu Ariş mıntıkasında da  Suudi rejimi askeri güçlerinin mevzilerinin Yemen ordusunun saldırısına uğradığı bildirildi.

Tanıklar bölgenin Suudi güçlerince ablukaya alındığını ve kimsenin yaklaştırılmadığını ve bölgede ambulansların git gelde olduklarını belirtmişlerdir.

 

 

Kaynak : intizar.web

Yorumlar