Kaynaklar: "Abbas, İsrail'e Yakın İsimleri Hükümette Görevlendirmeye Çalışıyor"

Güvenilir kaynaklar, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın işgal rejimiyle yakın ilişkiler içinde olduğu bilinen bazı şahsiyetlerle görüştüğünü ve onları yeni kurulacak hükümette görev almaya ikna etmeye çalıştığını söyledi.  

Görüntülenme: 1022 Tarih: 18 Haziran 2015 06:25
Kaynaklar:

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan kaynaklar, Abbas'ın uzlaşı hükümetini görevden alıp yeni bir hükümet kurma kararıyla işgal rejimindeki stratejik araştırma merkezleriyle sıkı ilişkileri bulunan bazı şahsiyetleri hükümette görevlendirmeyi, bu şekilde gerek siyasi geleceğiyle ve gerekse Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı sona erdirecek olası bir ateşkes anlaşmasıyla ilgili ön tedbir almayı hedeflediğini ifade etti.

Abbas'ın Gazze Şeridi'nden bakanları hükümetten uzaklaştırıp başbakan yardımcısı Ziyad Ebu Amr'ı görevi başında bırakmayı düşündüğünü kaydeden kaynaklar, işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesinin simge isimlerinden Eşref El-Acrami'ye bakanlık verilmesi için istişarelerin sürdüğünü ve yeni hükümetin önümüzdeki hafta ortasına kadar kurulmaya çalışılacağını bildirdi.

Fetih Hareketi Merkez Kurulu'nun toplantısının oldukça hararetli geçtiğini ifade eden kaynaklar, Abbas'ın bazı Fetih liderlerine küfürler ve hakaretler yağdırdığını söyledi.

Abbas'ın işgal rejiminin ve bölgesel güçlerin kendi rolünü sona erdirmesinden korktuğuna dikkat çeken kaynaklar, Abbas'a alternatif olarak görülen Muhammed Dahlan'ın Batı Yaka'da taraftar kazanmak için milyonlarca dolar harcadığını ifade etti.

Yorumlar