Siyonistler El Ağvar'da Meraları Ateşe Verdi

İşgal güçlerinin bugün (23 Haziran Salı) Kuzey El-Ağvar'daki Vadi El-Malih bölgesinde onlarca dönüm mera alanını ateşe vermesi üzerine bölgede büyük bir yangın meydana geldi ve hayvan sürüleri zarar gördü.  

Görüntülenme: 768 Tarih: 23 Haziran 2015 17:48
Siyonistler El Ağvar'da Meraları Ateşe Verdi

El-Malih Yerel Konseyi Başkanı Arif Drağime, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, arazinin işgal güçlerinin bu sabahtan itibaren bölgede yapmaya başladığı askeri tatbikat sırasında yakıldığını söyledi.

Tatbikat sırasında Vadi El-Malih'teki El-Hammamat, El-Burc, El-Meyte, Hımsa bölgelerinde yaşayan insanların da zorla yaşadıkları yerlerden uzaklaştırıldıklarını ifade eden Drağime, insanların tatbikat yapılan mera alanından alevlerin ve dumanların yükseldiğini gördüğünü, bölgede çok sayıda işgal askeri bulunduğunu bildirdi.

Kuzey El-Ağvar'da yaşayan insanların çoğu hayatlarını hayvancılıktan kazanıyor, küçük ve büyükbaş hayvanlarını otlatmak için işgal güçleri tarafından yakılan mera alanını kullanıyor. İşgal güçleri "C" sınıfına girdiği gerekçesiyle söz konusu alanda yaşayanları sık sık rahatsız ediyor.

fiem

Yorumlar