Kudüs'te Ramazan Bereketi

Kudüs'ün Eski Belde semtinde ticaret hayatı Ramazan ayıyla birlikte 1948'de işgal edilen topraklardan ve Batı Yaka'dan Filistinlilerin namaz kılmak üzere Mescid-i Aksa'ya akın etmesiyle birlikte canlandı.  

Görüntülenme: 1333 Tarih: 23 Haziran 2015 11:35
Kudüs'te Ramazan Bereketi

Buna rağmen, Filistinliler işgal güçlerinin baskıları ve kısıtlamaları nedeniyle ticaretin yeniden gerilemesinden endişe duyuyor.

Hanu'z-Zeyt Çarşısı'nda pastane işleten Ziyad El-Hedmi, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ramazan ayının başından bu yana ticarette artış oldu. Bölgeye gelen ziyaretçiler benden kadayıf aldılar" dedi.

Ziyaretçilerin Eski Belde'ye geldiklerini fakat işgal yönetiminin getirdiği yaş sınırlaması nedeniyle artışın az olduğunu kaydeden El-Hedmi, Kudüs kentinin dört bir yanındaki askeri kontrol noktalarının ve barikatların Kudüslülerin Eski Belde semtine gelmelerine engel olduğunu söyledi.

Eski Belde semti tacirlerinden Semir Ebu Subeyh de Ramazan ayının başlamasıyla birlikte kazançlarında artış olduğunu, Batı Yaka'dan ve 1948'de işgal edilen topraklardan gelenlerin ticareti canlandırdığını ifade etti.

Ebu Subeyh, Eski Belde'nin ticaretinin yabancı turistlere ve Filistin'in diğer bölgelerinden gelen Filistinlilere bağlı olduğunu belirtti.

fiem

Yorumlar