Özgürlük Filosu 3 Yola Çıktı Mı?

Avrupa Vefa Girişimi Başkanı Emin Ebu Raşid, Gazze kuşatmasını kırmak için oluşturdukları filonun hareketini, gereken düzenlemeleri tamamlamak için iki gün ertelediklerini söyledi.  

Görüntülenme: 1089 Tarih: 24 Haziran 2015 05:48
Özgürlük Filosu 3 Yola Çıktı Mı?

Özgürlük Filosu-3'ü oluşturan uluslararası koalisyon üyelerinden Gazze’deki Kuşatmayı Kırmak İçin Uluslararası Komisyon ise yaptığı açıklamada, 5 gemiden oluşan filonun Gazze sahillerine doğru yol almaya hazır olduğunu belirterek, hareket etmemesi için hiçbir engel olmadığını söyledi.

Filonun hazırlanmasından sorumlu Uluslararası Komisyon Üyesi Zahir Beyravi ise bugün (24 Haziran Çarşamba) yaptığı yazılı açıklamada, filoya iştirak edecek bütün katılımcıların hazır olduğunu, morallerinin yüksek olduğunu, hepsinin hareket saatini sabırsızlıkla beklediklerini söyledi ve şunları ifade etti: “Beş geminin de 24 saat içinde Gazze’ye doğru yol alması bekleniyor. 25 devletten önemli şahsiyetler ve az sayıda da Arap siyasi var. Aralarında eski Tunus Cumhurbaşkanı El-Munsif El-Merzuki ve dört Arap parlamenter bulunuyor. Bunlar Fas’tan Ebu Zeyd El-Mukri el-İdrisi, Cezayir’den Nasır El-Hamad Eduş, Ürdün’den Yahya Es-Suud ve Siyonist işgal rejimi parlamentosu Knesset üyesi Basil El-Ğattas.”

fiem

Yorumlar