ABD Burnumuzun Dibinde Casusluk Üssünü Kim İçin Kuruyor?

Suriye’de, İsrail usûlü PKK/PYD devleti kurulması için harekete geçen sözde müttefikimiz ABD’nin bu bölgede iki casusluk üssü oluşturmayı ve terör devletini ajan-provokatör olarak kullanmayı planladığı ortaya çıktı.  

Görüntülenme: 1310 Tarih: 25 Haziran 2015 00:01
ABD Burnumuzun Dibinde Casusluk Üssünü Kim İçin Kuruyor?

Suriye’de, İsrail usûlü PKK/PYD devleti kurulması için harekete geçen sözde müttefikimiz ABD’nin bu bölgede iki casusluk üssü oluşturmayı ve terör devletini ajan-provokatör olarak kullanmayı planladığı ortaya çıktı.

Akit’in dünkü “PYD İsrail’in izinde” manşetinin kirli planın deşifre edilmesine büyük katkı sağladığını belirten güvenlik yetkililerinden şok ifşaat: “ABD biri Cezire’de diğeri de Kobani’de olmak üzere Suriye’de 2 tane füzyon merkezi (casusluk merkezi) kuruyor. ABD’nin ‘IŞİD’e karşı hava saldırılarını koordine etme’ bahanesiyle kuracağı bu merkezlerin hedefi belli. Dindar Kürtleri, Türkmenleri ve Arapları bölgeden silerek yerine İsrail kontrolündeki PYD/PKK Marksist/Leninist yapılanmasını tam olarak yerleştirmek. PYD/PKK yapılanmasına bölgede ‘ajan-provokatör’ rolü verildi.”

ABD DİNDAR KÜRTLERİ DEVREDEN ÇIKARIYOR 

Akit’in dünkü manşetini “tam isabet” olarak değerlendiren güvenlik yetkilileri, ABD’nin kuracağı casusluk merkezleri için dinsiz bir yapılanmayı tercih ettiğini belirterek şunları söylediler: “ABD şu anda sözde IŞİD’ı bombalıyor ama asıl hedef; IŞİD bahanesiyle bölgeyi dindar nüfustan arındırarak ateist-Marksist terör örgütü PKK/PYD’ye alan açmak. ABD daha önce ‘istihbarat’ faaliyetleri için Erbil’deki füzyon merkezini kullanıyordu. Şimdi Erbil’i, Barzani’yi devreden çıkartıp, PKK-PYD’yi tek muhatap olarak alıyorlar. ABD, Suriye’de füzyon merkezleri oluşturarak sahaya doğrudan müdahale gücünü artırıyor.”

ABD VE İSRAİL’İN FİTNE VE FİŞLEME MERKEZİ OLACAK

Güvenlik yetkilileri, “ABD, PKK/PYD kontrolünde bulunan iki noktada kuracağı füzyon merkezleriyle, başta Türkiye olmak üzere Suriye, Irak ve İran’la ilgili istihbarat toplamayı planlıyor. Öte yandan bölge ülkelerinde milli faaliyetler yürüten İslami grupları fişleyecekler. ABD son süreçte kendine kullanışlı bir örgüt bulduğunu düşünüyor. ABD, ateist PKK/PYD yapılanmasını bölgedeki fitne planlarını ihale edeceği taşeron olarak konumlandırıyor. Türkiye’nin bu casusluk ve fitne faaliyetlerine karşı acil ve etkili önlemler alması gerekiyor” dediler.

FÜZYON MERKEZLERİ MÜSLÜMANLARI FİŞLİYOR

ABD’de ve dünyanın birçok bölgesinde kurulan Casusluk Merkezleri niteliğindeki “füzyon merkezleri” gündeme, Müslümanların “okuma alışkanlıklarının detaylarına” kadar fişlendiğinin ortaya çıkmasıyla gelmişti. ABD genelinde kurulan ve “füzyon merkezleri” olarak adlandırılan 77 istihbarat dairesinde, Amerikalı Müslümanların “okuma alışkanlıklarını” detaylandırma da dahil, Amerikan vatandaşlarına ait kişisel bilgilerin toplandığı, milyonlarca dolar harcanan projenin “terörle mücadeleye” hiçbir katkı sağlamadığı ortaya çıkmıştı. Senato Daimi Alt Komitesi raporunda, George W. Bush döneminde oluşturulan ve ABD Başkanı Barack Obama’nın genişlettiği “füzyon merkezlerinin” faaliyetleri değerlendirilmişti. Ülke çapında “şüpheli faaliyetler ile ilgili istihbarat toplama ve analiz” maskesiyle; federal, eyalet ve yerel yetkililerin oluşturduğu özel ekiplerden kurulan merkezlerin, başta Müslümanlar olmak üzere Amerikan vatandaşlarını fişlediği ortaya çıkmıştı.

KURULUŞ AMACI SİYONİZM KARŞITLARINI ORTADAN KALDIRMAK

Füzyon merkezi nedir: ABD yönetimine göre; terörizme ve suç faaliyetlerine karşı mücadele veren, farklı kurumlar arasında bilgi paylaşımını olanak sağlayan bir terörizm önleme ve müdahale merkezi olarak tanımlanıyor. Uluslararası güvenlik uzmanlarının değerlendirmelerine göre ise; bu merkezlerin gerçek amacı, ABD ve İsrail’in çıkarları doğrultusunda, siyonizm karşıtı güçleri ortadan kaldırmak. Siyonizm karşıtı her faaliyet, kişi ve oluşum bu füzyon merkezlerinin hedefinde yer alıyor.

Yeni Akit

 

Yorumlar