Tunus Eski Cumhurbaşkanı Özgürlük Filosu 3 Yola Çıkmadan Önce Konuştu

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın limanından yola çıkmak için son hazırlıklarını yapan Özgürlük Filosu -3'ün aktivistleri arasında yer alan eski Tunus Cumhurbaşkanı El-Munsif El-Merzuki yaptığı açıklamada bu filonun Filistin'de yaklaşık iki milyon insanın temel haklarından yoksun bırakılmasını reddettiğine dikkat çekti.  

Görüntülenme: 1378 Tarih: 25 Haziran 2015 12:13
Tunus Eski Cumhurbaşkanı Özgürlük Filosu 3 Yola Çıkmadan Önce Konuştu

El-Merzuki kendisinin bu filonun aktivistleri arasına katılmaktaki amacının da İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kırma etkinliğinde katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Bugün Anadolu Ajansı'na açıklama yapan eski Tunus Cumhurbaşkanı El-Merzuki, kendisinin katılmasının amacının da Gazze'ye uygulanan ambargoyu kırmak olduğunu dile getirerek, sonuna kadar eyleme katılmaya devam edeceğini, çünkü katılanların barışçı bir eylem içinde olduklarını ve silah taşımadıklarını, aksine ilaç taşıdıklarını, hasta çocuklar için yardımlar taşıdıklarını vurguladı.

"Gazze'de iki milyon insanın temel haklarından yoksun bırakılmasını kesin olarak reddediyoruz" diyen El-Merzuki, uluslararası toplumu özellikle de işgal rejimiyle dost olan ülkeleri onu bu uygulamasından vazgeçmeye zorlamak için baskı yapmaya çağırdı.

"Biz bu topraklarda barışın hakim olmasını istiyoruz" diyen El-Merzuki, işgal rejiminin tutumu yüzünden 70 yıldan beri hoşnutsuzluğun hâkim olduğuna dikkat çekti.

fiem

Yorumlar