Ebu Merzuk Direniş Gruplarını İstişareye Davet Etti

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, Kahire Anlaşması'nda varılan ilkeler doğrultusunda yeni bir uzlaşma hükümeti oluşturulması için Filistin'deki direniş hareketlerini aralarında istişare toplantısı yapmaya çağırdı.  

Görüntülenme: 1054 Tarih: 25 Haziran 2015 21:16
Ebu Merzuk Direniş Gruplarını İstişareye Davet Etti

Ebu Merzuk yaptığı yazılı açıklamada Hamas'ın tek taraflı olarak alınacak herhangi bir kararı kesinlikle tanımayacağını ve ulusal anlaşmaya bağlı kalacağını söyledi.

Ebu Merzuk yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Biz, bundan sonraki hükümeti oluşturma konusunda istişare yapmak ve diyalog oluşturmak için Kahire Anlaşması'na imza atan bütün oluşumların toplanmasını istiyoruz. Bu arada askıya alınmış dosyaların özellikle de yasama meclisinin yeniden aktif hale getirilmesi konusunun ele alınması, (FKÖ için) geçici yönetimin genel çerçevesinin belirlenmesi çağrısı yapılması ve anlaşmanın diğer maddelerinin görüşülmesi de söz konusu olacaktır."

Ebu Merzuk, kurulacak herhangi bir hükümetin yapılan anlaşmada belirlenen çizgileri aşmaması ve üzerinde ittifak sağlanan ilkelere göre şekillenen bir uzlaşma hükümeti olması, siyasi nitelikli hükümet olmaması gerektiğini söyledi.

Musa Ebu Merzuk, FKÖ'de geçici yönetim oluşturulması ile ilgili meselelerin sonuca bağlanması için direniş hareketlerinin atayacakları temsilcilerin bir araya gelmesi ve görüşmeler yapması konusunda da anlaşma yapıldığına dikkat çekti.

fiem

Yorumlar