"Mağribliler Kapısının Yeni Köprüsü Yahudi Baskınlarını Kolaylaştırdı"

Kudüs ve Mescidi Aksa İşleri Basın Merkezi (QPress) tarafından yapılan açıklamada Mescidi Aksa'nın Mağribliler Kapısı'yla bağlantıyı sağlayan köprüye işgal rejimi tarafından ahşapla yapılan yeni bağlantının yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenlemesini daha da kolaylaştırdığına dikkat çekildi.  

Görüntülenme: 1829 Tarih: 25 Haziran 2015 06:10

Açıklamada Mescidi Aksa'nın batı tarafında yer alan Mağribliler Kapısı'na giriş çıkışlar için kullanılan eski köprünün yıkılması üzerine inşa edilen köprüyle bağlantılı bir şekilde ahşaptan inşa edilen yeni ek köprünün yahudi yerleşimcilerin baskınlarında hareket kolaylığı sağladığına ve Mescidi Aksa'ya dönük baskınlarında işlerini kolaylaştırdığına dolayısıyla daha büyük sayılarla gruplar oluşturarak baskınlar düzenleme imkânı bulduklarına dikkat çekildi.

İşgal yönetimi Filistinlilerin, anahtarları işgalciler tarafından gasp edilen ve sadece onlar tarafından kullanılan Mağribliler Kapısı'yla bağlantıyı sağlayan Mağribliler Köprüsü'nü onarmalarını engelleyerek yıkılmasına neden olmuştu. Bunun üzerine işgal yönetimi bu köprüyü araçların da girmesine imkan verecek geniş bir şekilde inşa etmek istedi. Filistinlilerin buna tepki göstermesi üzerine eski köprünün temeli üzerine daha sağlam yeni bir köprü inşa etti. 2004 yılında inşa edilen bu yeni köprüye geçtiğimiz ay tamamlanan kırk metre uzunluğunda bir ek inşa edildi. Bu ekin ve yapılan yeni düzenlemelerin yahudi yerleşimcilerin baskınlarını kolaylaştırmaktan başka bir amaç taşımadığı ifade ediliyor.

Yorumlar