FHKC'den Yeni Hükümetle İlgili Açıklama

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) liderlerinden Kays Abdülkerim Ebu Leyla, hükümetin kurulmasıyla ilgili görüşmelerin Çarşamba günü itibariyle başladığını, ulusal uzlaşı hükümetinin kurulması için FKÖ bünyesindeki hareketlerin yanında İslamî Direniş Hareketi (Hamas) ve İslamî Cihad Hareketi'yle yapılan istişarelerin sürdüğünü söyledi.  

Görüntülenme: 1056 Tarih: 27 Haziran 2015 08:37
FHKC'den Yeni Hükümetle İlgili Açıklama

Aynı zamanda milletvekili de olan FHKC lideri Ebu Leyla bugün yazılı bir açıklama yaptı. Ebu Leyla yaptığı açıklamada, “Görüşmeler daha yeni başladı. İlke olarak herkes daha önceki uzlaşı antlaşmasına imza atan bütün grupların iştirak edeceği bir hükümetin kurulmasının zaruretini ifade ediyor. Halk Ceplesi ve İslamî Cihad hareketleri hükümete iştirak etmeyeceklerini bildirmekle birlikte, bu çabaları destekleyeceklerini ifade ettiler” dedi.

Ebu Leyla devamla şu bilgiyi verdi: “Kahire’de varılan antlaşmada yer alan maddelere göre bu hükümetin misyon ve görevi konusunda ilke olarak herkes ittifak halindedir. Gazze ve Batı Yaka’daki kurumları birleştirme, Gazze'nin yeniden imarını hızlandırma, başkanlık seçimleriyle parlamento seçimlerine hazırlık yapma bunların başında geliyor. Hükümetin kurulması ve hükümette yer alacak kişilerin seçimi konusunda yapılan istişarelerde daha işin başındayız.”

fiem

Yorumlar