Batı Yaka ve Kudüs'te Geride Bıraktığımız Haftada Ne Oldu?

Geçen hafta işgal altındaki Batı Yaka ve Kudüs, Siyonist işgal askerleriyle Siyonist yerleşimcilere karşı önemli eylemlere sahne oldu. Kudüs’teki saldırıda bir Siyonist subay yaralanırken, Eriha yakınlarında da Siyonist gaspçılara yönelik bir eylem gerçekleşti. Kudüs, Eriha ve diğer şehirlerde yapılan eylemlerde 8 Siyonist yaralandı.  

Görüntülenme: 1571 Tarih: 27 Haziran 2015 20:56
Batı Yaka ve Kudüs'te Geride Bıraktığımız  Haftada Ne Oldu?

Geçen hafta bir çok şehir, belde ve köyde Filistinli gençlerle işgal askerleri arasında çatışmalar yaşanırken, toplam 70 noktada eylem yapıldı. İşgal güçlerinin aşırı güç kullanması sonucu onlarca genç şiddetten etkilendi ve yaralandı.

Dün ise, Eriha şehrindeki El-Avca beldesinde Hammad Rumanin işgal güçlerinin ateş açması sonucu şehit olurken, şehidin evi önünde yapılan gösteride de işgal askerlerinden biri atılan taşla yaralandı. 

Rumanin’in şehit edilmesi üzerine sokaklara çıkan Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, Kudüs’te 3, Kudüs çevresinde 1, Ramallah’ta 2, Kalkiliya’da 1, Eriha’da 1 ve Tubas’ta bir çatışma meydana geldi. 

Perşembe günü ise toplam 11 noktada işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar çıktı. 

fiem

Yorumlar