Gazzeli Memurların Suçu Ne?

Gazze Şeridi'ndeki Memurlar Sendikası, Gazze Şeridi'ndeki memurların haklarını görmezden gelecek her hükümetin sonunun başarısızlık olacağını açıkladı.  

Görüntülenme: 1226 Tarih: 28 Haziran 2015 16:15
Gazzeli Memurların Suçu Ne?

Memurlar Sendikası Başkanı Muhammed Sıyam, dün akşam (27 Haziran Cumartesi) yayınladığı bildiride, yeni kurulacak hükümetin Gazze Şeridi'ndeki sivil ve askeri memurların haklarını tanımaması halinde sonunun bir önceki hükümetin sonu gibi başarısızlık olacağını söyledi.

Gazze Şeridi'ndeki memurların haklarını tanımayan bir hükümetin sorunu en başa döndüreceğini kaydeden Sıyam, bu durumda hükümeti geniş katılımlı gösterilerle protesto edeceklerini bildirdi. Sıyam, Gazze Şeridi'ndeki memurların maaşlarının ödenmesini istedi.

Gazze Şeridi'nde İsmail Heniyye başkanlığındaki hükümet döneminde göreve başlayan yaklaşık 40 bin memur geçen yıl kurulan uzlaşı hükümetinden sadece sivil memurlara bir seferliğine yapılan yaklaşık 1200 dolar tutarındaki ödemenin dışında maaşlarını alamadı.

Gazze Şeridi'nde uzlaşı hükümetinden maaşlarını alamayan memurlar zaman zaman protesto gösterileri düzenlerken, Ramallah'taki hükümet Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın baskıları nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki memurları görmezden geliyor.

fiem

Yorumlar