Siyonist Rejim'den Şehit Ailesine Zulüm

Siyonist işgal güçlerinden kalabalık bir grup bugün (1 Temmuz Çarşamba) sabah erken saatlerde şehit Ğassan ve Adiy Ebu Cemel’in işgal altındaki Kudüs’e bağlı Cebelu'l-Mukebber köyünde bulunan evlerine baskın yapıp, içindekileri dışarı çıkardıktan sonra evin kapısını demir saçlarla kapattı.  

Görüntülenme: 1038 Tarih: 01 Temmuz 2015 05:40
Siyonist Rejim'den Şehit Ailesine Zulüm

Görgü şahitleri bugünkü olayı anlatırken şu bilgiyi verdiler: “Bugün sabaha karşı saat 03:30 civarında çok sayıda işgal askeri Cebelu'l-Mukebber köyünü basıp her tarafa yayıldılar. Giriş çıkışları kontrol altına aldılar. Her tarafta mevzilendikten sonra bir grup asker, şehit Ğassan ve Adiy Ebu Cebel’in evlerinin avlusuna girdiler. Onlar içeri girerken, bir helikopter de havada tur atıyordu.”

Ebu Cemel ailesi ise yaptığı açıklamada sabah erken saatlerde evlerini basan işgal güçlerinin, evde bulunan 6 kişiyi zorla dışarı çıkardıktan sonra getirdikleri demir saç tabakalarla kapı ve camları kapatmaya başladıklarını belirterek, işgal güçlerinin kendilerine bir şey söylemeden evden uzak durmalarını istediklerini ifade ettiler.

Görgü şahitleri verdikleri bilginin devamında, işgal güçlerinin baskın esnasında evin yakınında bulunan kimliğini henüz öğrenemedikleri bir genci gözaltına aldıklarını söylediler.

Baskın ve kapatmanın ardından Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar başlarken, işgal güçleri daha sonra bölgeden ayrıldı.

Ğassan ve Adiy Ebu Cemel geçen yıl (18 Kasım 2014) Siyonistlere ait bir sinagoga karşı yaptıkları eylemin ardından şehit edilmiş, işgal güçleri şehitlerin cesetlerini bir buçuk ay gasp ederken, işgal mahkemesi şehitlerin evlerini yıkma kararını almıştı.

fiem

Yorumlar