Bedran: “Kassam'ın İşgale Karşı Direniş İçin İzin Almaya İhtiyacı Yok”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal rejiminin Hamas’ın var olduğu ülkelerde o ülkelerin güvenliğini zora sokacak eylemler yapmak için askeri hücreler oluşturduğu yönünde yaptığı açıklamayı reddetti.  

Görüntülenme: 1368 Tarih: 02 Temmuz 2015 05:11
Bedran: “Kassam'ın İşgale Karşı Direniş İçin İzin Almaya İhtiyacı Yok”

Hamas sözcüsü Husam Bedran bugün (2 Temmuz Perşembe) yaptığı basın açıklamasında “işgal rejimi Hamas'a karşı ülkeleri kışkırtmayı sürdürüyor. Bununla hareketle Filistin davasına destek veren ülkelerin arasını açmak istiyor” dedi.

Bedran, işgal rejiminin Batı Yaka’daki direniş karşısında gösterdiği acziyeti örtmek için buradaki eylemlerin arkasında Filistin dışında olan Hamas liderlerinin bulunduğu iddiasını ortaya attığını söyledi.

Hamas lideri Bedran yaptığı açıklamada ayrıca, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın işgal güçleriyle Siyonist gaspçılara karşı direniş eylemleri gerçekleştirmek için kimseden izin almaya ihtiyacının olmadığını hatırlatarak “sahada olan direniş mücahitlerini selamlıyoruz. Filistin halkının işgale karşı direniş hakkını kullanmak için ortaya koydukları çabaları destekliyor, ellerimizin elleri üzerinde olduğunu ilan ediyoruz” ifadesini kullandı.

Yorumlar