Bağımsız Şahsiyetler Birliği'nden Filistin Hükümetine Uyarı

Filistin Bağımsız Şahsiyetler Birliği, Filistin uzlaşı hükümetinde yapılan son düzenlemeyi reddettiğini belirterek, bunun sadece iç bölünmeyi artıracağını ifade etti.  

Görüntülenme: 760 Tarih: 04 Temmuz 2015 02:33
Bağımsız Şahsiyetler Birliği'nden Filistin Hükümetine Uyarı

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, hiçbir Filistinli grupla istişare etmeden Batı Yaka’dan dört bakanın değişmesini kabul etmişti.

Bağımsız Şahsiyetler Birliği tarafından bugün yapılan açıklamada, “Filistin Yönetimi yıllardır bölünmeye, kuşatmaya, savaşa ve baskılara maruz kalan Gazze’yi geri plana itmeyi sürdürüyor. Halbuki Gazze halkı, Gazze'yi yeniden imar edecek, fabrikalarını çalıştıracak, yıkılan evlerini onaracak, ekonomik olarak kendilerini rahatlatacak güçlü bakanlıkların kurulmasını ve çalışmasını istiyor” ifadesi kullanıldı.

Bir yıl önce kurulan uzlaşı hükümeti Gazze halkına karşı hiçbir sorumluluğunu yerine getirmedi. Savaşta halkı sahiplenmediği gibi, savaştan sonra imar ve yardım için de bir gayret göstermedi. Halbuki Hamas, hükümetin başarılı olması için oldukça esnek davranmış, hükümette yer almamıştı. Ancak düşmanın çıkarını önceleyen Abbas, hükümetin başarılı olmaması için yapılması gereken herşeyi yaptı.

fiem

Yorumlar