Siyonist Rejimin Gazze Saldırısında Esir Aldığı 24 Kişinin Esareti Devam Ediyor

Siyonist işgal rejimi geçen sene Gazze’ye açtığı barbar savaşta, Gazze’nin sınır noktalarında esir aldığı 24 kişiyi halen yargılamadan zindanda tutuyor.  

Görüntülenme: 1184 Tarih: 08 Temmuz 2015 15:08
Siyonist Rejimin Gazze Saldırısında  Esir Aldığı 24 Kişinin Esareti Devam Ediyor

Son savaşın yıldönümü münasebetiyle açıklama yapan Filistin Esir Merkezi, işgal güçlerinin savaş esnasında onlarca Filistinli vatandaşı gözaltına aldığını, bunlardan 24 kişiyi halen elinde tuttuğunu belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Merkez Müdürü Riyad El-Eşkar şu bilgiyi verdi: “İşgal güçleri Gazze’nin doğusuna kara harekâtı başlatırken 200’den fazla Filistinliyi esir aldı. Esirler sınıra yakın yerde oluşturulan merkezlere götürüldüler. Burada elbiseleri soyulan esirler saatlerce güneşin altında tutuldular. Korkutmak için psikolojik ve fiziki işkence ettiler; dipçik, sopa ve coplarla saldırdılar. Elleri, ayakları ve gözleri bağlı esirlerin kafaları üzerinden mermi sıktılar.

İşgal güçlerinin esirlere direniş güçleriyle ilgili bilgi vermeleri için işkence ettiğini belirten El-Eşkar açıklamasını şöyle sürdürdü: “Esirler günlerce bu sıcak mekânda sorguya tabi tutuldular. Birkaç hafta sonra esirlerin çoğu grup grup sınır bölgesine bırakıldı. Bazıları yaralıydı. Bu esirlerden 24’ü ise hâlâ işgal güçlerinin elinde. Bazılarına fiilen ceza verilirken, bazıları mahkemenin sonuçlanmasını bekliyor.”

fiem

Yorumlar