Siyonist Rejim Suriye'deki Tekfirci Gruplara Silah Temin Ediyor

Lübnan merkezli El Ahbar gazetesinin ulaştığı belgelerde, İsrail'in Suriye'deki aşırı örgütlere silah sattığı ortaya çıktı.  

Görüntülenme: 906 Tarih: 09 Temmuz 2015 08:10
Siyonist Rejim Suriye'deki Tekfirci Gruplara Silah Temin Ediyor

Lübnan merkezli El Ahbar gazetesi, İsrail Savunma Bakanlığı’nda çalışan görevlilerin bilgisayarlarından hackerların ele geçirdiği gizli belgelerin içeriğini yayımladı. Belgelerde, İsrail’in Suriye’de çatışan aşırı örgütlere silah sattığı ortaya çıktı.  

Middle East Eye’ın haberine göre, hackerlar belgeler, transkriptler, telefon numaraları, adresler ve gizli dosyaları ele geçirdi. Gazete, hackerların, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya en yakın Dürzi yetkili olan Mandi Safdi’nin bilgisayarına erişim sağladığını ve telefonunu dinlediğini de aktardı. Safdi’nin aylar boyunca izlenmesi ve dinlenmesinin ardından, Lübnan ve Suriyeli yetkililerin bir kısmının da İsrail’le işbirliği içinde olduğu ortaya çıktı.

İsrailli yetkililerin, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun bombardıman yapacağı bölgeleri de aşırı gruplara haber verdiği bilgiler arasında.

HİZBULLAH KONUSUNDA DA İŞBİRLİĞİ

Suriyeli aşırılarla işbirliğinin yanı sıra, belgelerde söz konusu örgütler, Lübnan ve İsrailli yetkililer arasında Hizbullah üyelerinin yerleri konusunda da bilgi alışverişi yapıldığı görüldü. El Ahbar, belgeleri zaman içinde yayımlayacağını duyurdu.

 

 

Kaynak : Radikal

Yorumlar