Sakarya Kudüs Günü'nde Ayaktaydı

SADAKAT (Sakarya Dayanışma ve Kardeşlik Topluluğu) tarafından Sakarya’da düzenlenen Kudüs Günü etkinliğinde, “ümmetin özgürlüğü için Filistin davası etrafında birlik olma” çağrısı yapıldı.  

Görüntülenme: 1939 Tarih: 10 Temmuz 2015 12:20
Sakarya Kudüs Günü'nde Ayaktaydı

SADAKAT (Sakarya Dayanışma ve Kardeşlik Topluluğu) bileşenleri adına Diriliş Saati Dergisi tarafından organize edilen Dünya Kudüs Günü etkinliğinde, “Filistin coğrafyasının sınırları İslam ümmetinin kırmızıçizgileridir.” denildi. Sinevizyon gösterisi, dua ve helva dağıtımı yapılan gecede, SADAKAT adına açıklamayı Muhammed Emin Duman okudu. “Bugün; Sakaryalı Müslümanlar olarak Filistin sevdamızı gür bir sesle haykırma günüdür… Bugün; tüm zorluklara rağmen Siyonist rejimi ortadan kaldırmaya yemin eden şerefli Filistin direnişçileri ile kenetlenme günüdür… Bugün; Dünya Kudüs Günü’dür. Özgür Kudüs için, Filistin halkıyla dayanışma için, İslam ümmetinin izzeti için bugün Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinde Müslüman ve mazlum halklar bir kez daha ayağa kalkarak Siyonist rejime ve onun doğal müttefiki büyük şeytan Amerika’ya karşı verdikleri mücadelede kararlılıklarını yineliyorlar.” dedi.

Filistin davasının öneminin vurgulandığı açıklamada “Kudüs ümmetin önündeki en merkezi, en hayati sorundur. Kudüs özgürleşmediği sürece İslam coğrafyasında huzur tesis edilemeyecektir. Kudüs’ün özgürleşmesi, siyonizmin ve emperyalizmin İslam coğrafyasına dönük hain emellerinin bertaraf edilmesi, bir diğer deyişle ümmetin özgürleşmesi demektir.Kudüs ancak Rasulullah (sav)  ve diğer peygamberlerin mücadele eksenini baz alarak özgürleşebilir.” denilirken, “Sakarya halkı olarak Kudüs, Mescid-i Aksa gibi kutsallarımızı korumak, Filistin davasının her daim yanında yer almak noktasındaki kararlığımızı sürdüreceğimizi bu meydandan bir kez daha deklare ediyoruz.” mesajı verildi. Basın açıklamasının ardından geceye katılanlar hep birlikte dua ederek, özellikle son dönemde yükselen etnik ve mezhebi ayrışmalara karşı vahdet çağrısı yaptılar. Yoğun katılımın olduğu program, Filistin’in ve ümmetin özgürlüğü yolunda şehit olanların anısına helva dağıtımı yapılmasıyla son buldu.

BASIN AÇIKLAMASININ TAMAMI:

ÖZGÜR KUDÜS, İSRAİLSİZ BİR DÜNYA!

Bugün günlerden KUDÜS…

Bugün; özgür bir Kudüs, İsrailsiz bir dünya için ahdimizi yenileme günüdür…

Bugün; dünya Müslümanları olarak, Filistin davamızla olan misakımızı tazeleme günüdür…

Bugün; Sakaryalı Müslümanlar olarak Filistin sevdamızı gür bir sesle haykırma günüdür…

Bugün; tüm zorluklara rağmen Siyonist rejimi ortadan kaldırmaya yemin eden şerefli Filistin direnişçileri ile kenetlenme günüdür…

Bugün; Dünya Kudüs Günü’dür. Kudüs’ün işgali 67. yılında…

Kudüs; peygamberler şehri… Vahye tanıklık eden şahit… Tevhidin sembolü…

Kudüs; koynunda şehitler bulunduran şehadet okulu…

Kudüs; bağrında Mescid-i Aksa’yı barındıran kutsal belde… İlk kıblemiz… Miraç mucizesinin canlı tanığı…

Siyonist işgal çetesi hiçbir meşru dayanağı olmamasına rağmen 67 yıldır bu coğrafyada dünya şer güçlerini de arkasına alarak kan ve gözyaşı döküyor. Siyonistler üç kutsal mescidimizden biri ve ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’yı yıkmak ve Müslümanları başta Kudüs olmak üzere tüm Ortadoğu coğrafyasından çıkarmak için her türlü hile ve zorbalığı uyguluyorlar.

Mescid-i Aksa’nın altına tüneller kazarak sinagoglar inşa ediyorlar. Mescid-i Aksa’da ve civarındaki diğer kutsal mekânlarda en ufacık bir restorasyona müsaade etmeyen Siyonist İsrail rejimi; Mescid-i Aksa’nın altını oyarak yıkılması için her yolu deniyor.

Filistin’in diğer bölgelerinde de zulüm olanca şiddetiyle devam ediyor. İsrail zindanlarında her türden işkence ve eziyetin reva görüldüğü binlerce mahkum, elde kalmış bir avuç topraklarına, sularına el koyulmaya çalışılan, açlığa mahkum edilmiş bir halk, Siyonist rejimin sürekli katliamları sonucu on binlerce şehit vermiş kutsal bir direniş, dünyanın dört bir yanına yayılmış milyonlarca mülteci, Filistin’in bugünkü gerçeği…

Özgür Kudüs için, Filistin halkıyla dayanışma için, İslam ümmetinin izzeti için bugün Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinde Müslüman ve mazlum halklar bir kez daha ayağa kalkarak Siyonist rejime ve onun doğal müttefiki büyük şeytan Amerika’ya karşı verdikleri mücadelede kararlılıklarını yineliyorlar.

Rahmetli İmam Humeyni’nin bizlere miras olarak bıraktığı Kudüs gününü bu kararlılıkla, her yıl Ramazan’ın son Cumasında ihya ediyoruz. Şeyh Ahmet Yasin’in Rabbine şikayet ettiği ümmetin suskunluğuna son vermek adına toplandık bu meydanda.

Rabbimize Kudüs özgürleşip, İsrail uru Ortadoğu’dan silininceye kadar mücadelemize devam edeceğimize dair verdiğimiz sözü bir kez daha haykırmak için bir araya geldik.

Kudüs ümmetin önündeki en merkezi, en hayati sorundur. Kudüs özgürleşmediği sürece İslam coğrafyasında huzur tesis edilemeyecektir. Kudüs’ün özgürleşmesi, siyonizmin ve emperyalizmin İslam coğrafyasına dönük hain emellerinin bertaraf edilmesi, bir diğer deyişle ümmetin özgürleşmesi demektir.

Kudüs ancak Rasulullah (sav)  ve diğer peygamberlerin mücadele eksenini baz alarak özgürleşebilir. Dünya egemenleri ile, emperyalist güçlerle, Kur’an’i ifade ile müstekbirlerle, mele ve mütrefle mücadele edilmeden, direniş ortaya koyulmadan ümmetin kurtuluşu asla sağlanamaz.

Bugün, Filistin davasından söz edebiliyorsak bunu tankların karşısında elinde taşlarla direnen Filistinli gençlere, siyonistlerin ağır silahlarına, uçaklarına rağmen bulunduğu mevzileri terk etmeyen Filistinli mücahitlere, şehadeti şiar edinmiş tüm Filistin halkının direnişine borçluyuz.

Gazze’yi hatırlayalım… Yıl 2014… Siyonist İsrail tüm gücüyle Gazze’ye saldırdı. Amaç direnen güçleri imha etmekti. 51 gün boyunca Gazze karadan ve havadan bombalandı. 2000’i aşkın insan şehit oldu. Ama Gazze halkı teslim olmadı. Siyonist güçler kara savaşında rezil olarak geri çekilmek zorunda kaldı. Sonuçta direnen Filistin halkı kazandı.

Amerika, İsrail ve Avrupalı yandaşlarının İslam coğrafyasındaki entrikalarının farkındayız. Milyonlarca insanın gözyaşı ve kanı pahasına da olsa İslam coğrafyasını kontrol edebilmek, direnişi bloke edebilmek adına ortaya konan tüm oyunlar Allah’ın izniyle bu ümmet tarafından bozulacaktır.

Siyonist işgal bitmeden, sürgündeki tüm Filistinliler evlerine dönmeden, küresel emperyalizm bölgemizden kovulmadan, bölge halklarını birbirine kırdırmaya çalışan düzenler bozulmadan, NATO ittifakları dağıtılmadan, ümmeti tehdit eden füze kalkanları yerlerinden sökülmeden, Amerikan üsleri kapatılmadan, geleceğimizi ipotek altına almak isteyen işbirlikçi rejimler son bulmadan Kudüs’ü özgürleşmiş saymayacağız.

Kudüs, bize izzetin teslimiyette değil direnişte olduğunu ispatlamıştır. Direniş ise özgürlüğün kafesleri genişletmek değil parçalamak olduğunu öğretmiştir. O halde Kudüs’e sahip çıkmak, böyle bir direniş bilincini diri tutmaktır.

Şimdi buradan Siyonist rejimle işbirliği içinde olan küresel ya da ulusal bütün kurum ve kuruluşlara, siyasi yapılanmalara, tröstlere, medya tekellerine sesleniyoruz.

Kudüs yalnız değildir, yetim değildir.

Kudüs Siyonist senaryolarla teslim alınacak ve zilleti kabul edecek kadar sahipsiz değildir.

Müslümanlar ördüğünüz ağlara düşecek kadar zayıf, ihanetlerinizi göremeyecek kadar basiretsiz değildir.

Kudüs; düşünen, direnen ve hesap soran yiğitlerin diyarıdır. Filistin coğrafyasının sınırları İslam ümmetinin kırmızı çizgileridir. 

Filistin intifada hareketi Siyonist rejimin ve işbirlikçilerinin sonunu getirecektir. 2008 ve 2014 yılındaki Gazze direnişi bu iddialarımızın ispatı niteliğindedir.

Sakarya halkı olarak Kudüs, Mescid-i Aksa gibi kutsallarımızı korumak, Filistin davasının her daim yanında yer almak noktasındaki kararlığımızı sürdüreceğimizi bu meydandan bir kez daha deklare ediyoruz.

Rabb’imiz;

Bizi onura ve özgürlüğe layık olanlardan eyle! Bizi, hakka ve tarihe şahitliğini namus bilenlerle, direnenlerle birlikte yaşat ve onlarla birlikte dirilt. Ümmeti, büyük ve küçük tüm şeytanların tuzaklarından, dost kılıklı düşmanlardan muhafaza eyle. Bölgemizdeki direniş hareketlerine yönelik tuzak kuranları kahreyle!

Rabbimiz;

Bölgemizin tüm Müslümanlarını ve dünyanın tüm mazlumlarını arzına varis kıl, müstekbirlerin saltanatlarını bizim ellerimizle devir, zalimlerden intikamına bizleri memur et. Hepimizi özgür Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da kurşunla kaynamış saflar halinde aynı secdede buluştur.

Yaşasın özgür Kudüs!

Yaşasın mazlumların dayanışması!

Yaşasın İslami direniş!

SADAKAT

Sakarya Dayanışma ve Kardeşlik Topluluğu

 
İSLAMİ ANALİZ

 

Yorumlar