İstanbul'da Muhteşem Kudüs Günü Yürüyüşü

Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Fatih Camisinde Cuma namazında bir araya gelen yüzlerce kişi, Saraçhane Parkına kadar yürüyüş yaparak burada bir basın açıklaması düzenledi.  

Görüntülenme: 1939 Tarih: 10 Temmuz 2015 08:21
İstanbul'da Muhteşem Kudüs Günü Yürüyüşü

Dünya Kudüs Günü münasebetiyle, Dünya Kudüs Günü Platformu tarafından Kudüs’ün özgürlüğü için İstanbul’da yürüyüş düzenlendi.

Özgür Kudüs Platformunun üye ve gönüllüleriyle destek verdiği yürüyüşe katılan yüzlerce kişi, Fatih Caminde Cuma namazının ardından Fevzipaşa Caddesi üzerinden Saraçhane Parkına yürüdü.

Yürüyüşte ‘Siyonist İsrail Filistin’den Defol’, ‘Kahrolsun İsrail’, ‘Kahrolsun ABD’, ‘Katil ABD Ortadoğu’dan Defol’, ‘İstanbul’dan Kudüs’e Bin Selam’, ‘Mescid-i Aksa Onurumuzdur’, ‘Ümmetiz Kardeşiz Kazanacağız’, ‘Siyonist Elçilik Kapatılsın’ sloganları atıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından basın açıklamasına geçildi.

 “Mescid-i Aksa esirken Müslümanlar rahat duramaz”

Müslümanların en kutsal ve mühim meselelerinden biri için toplandıklarını belirten Uluslararası Kudüs’e Geri Dönüş Platformu Genel Sekreteri Yusuf Abbas, “Böylesi bir günde bir araya gelip toplanmamız çok önemlidir. Kudüs meselesi Filistin ve Mescid-i Aksa meselesi, hiçbir Müslümanın aklından, kalbinden sökülmesi mümkün olmayan bir davadır. Dünyada hiçbir Müslüman Mescid-i Aksa Siyonistlerin postalları altında kirletilirken rahat bir şekilde oturamaz. Dolayısıyla Mesicid-i Aksa ve Filistin davası için yola çıktığımızda kalbimizin derinliklerinde yer alan bir dava için yola çıkmış oluyoruz. Dünyanın her tarafından insanların Kudüs için bir araya geldiğini gördüğümüzde Filistin ve Mescid-i Aksa için toplanan bu kalabalığın başka hiçbir mesele için toplandığını göremeyiz.” dedi.

Kudüs’ün özgürlüğü Müslümanların vahdetiyle mümkündür

Allah’u Teâla’nın zafer için iki şart koştuğunu ifade eden Abbas, “Dolayısıyla bizler bu iki şartı gerçekleştiremediğimiz için zafer de gerçekleşmiyor. Birinci şart ayeti kerimede geçtiği gibi ‘düşmanlarınıza karşı silahlanın ki onlara karşı hazırlıklı olasınız’ diyor Allah u Tela. Dolayısıyla Filistin’de Hamas ve diğer direniş grupları ayeti kerimeye uygun olarak hazırlandığı zaman Allah onlara zaferi nasip ediyor. Bu direniş grupları İsrail’in sahip olduğu büyük imkanlara karşı durup direndiği için zafere ulaştı. İkinci şart ise yine ayeti kerimede geçtiği gibi Müslümanlara yönelik çağrıda, aranızda birbirinizle didişmeyin şartının gerçekleşmemesinden kaynaklanıyor. Maalesef şu anda dünya Müslümanları birbirleriyle didiştiği ve muhalefette olduğu için Kudüs özgürlüğüne kavuşmamaktadır. Kudüs’ün özgürlüğü Müslümanların bir araya gelip vahdeti sağlamasında saklıdır.” şeklinde konuştu.

Program okunan basın açıklamasının ardından seslendirilen marş, ilahi ve ezgilerin ardından sona erdi.   (Erkan Yavuz/Zeki Aygur-İLKHA)

Yorumlar