Adana Dünya Kudüs Günü'nü Kitlesel Basın Açıklamasıyla İhya Etti

Adana’da düzenlenen Kudüs Günü basın açıklamasında, Kudüs’ün özgürlüğünün, İslam ümmetinin dirilişi ve uyanışı için domino etkisi yapacağı vurgulandı.  

Görüntülenme: 1750 Tarih: 11 Temmuz 2015 13:26
Adana Dünya Kudüs Günü'nü Kitlesel Basın Açıklamasıyla İhya Etti

Kudüs Platformu, her yıl Ramazan ayının  son  Cuma’sı anılan Dünya Kudüs Günü   dolayısıyla kitlesel basın açıklaması yaptı.

Cuma namazına müteakip Adana 5 Ocak Meydanı’nda toplanan Kudüs sevdalısı Adanalılar, Filistin bayrakları açıp tekbirler getirdi.

Bayanların ve çocukların da iştirak ettiği Kudüs Günü etkinliği, Veysi Sonkaya hocanın Kuran tilavetiyle başladı.

Topluluk adına basın açıklamasını Kudüs Platformu Sözcüsü İsa Emre okudu. Sözlerine, İsra suresinin birinci ayetini okuyarak Emre, genelde dünyadaki mazlum ve mustazafların, özelde ise Filistin’de Siyonist Yahudilerin zulmüne maruz kalan Müslümanların duruma dikkat çekerek bu amaçla her yıl Ramazan ayının son Cuma gününün Dünya Kudüs Günü olarak anıldığını söyledi.

Emre, “Kudüs Günü,  evrensel bir gündür. Bu gün sadece Kudüs`e özgü bir gün değildir, Mustazafların müstekbirlere karşı kıyam günüdür. Amerika, İsrail ve diğer zorba devletlerin zulüm ve baskıları altında bulunan milletlerin bu zulme karşılık verme günüdür.” ifadelerini kullandı.

“Bugün, mustazafların kıyam günüdür”

Müslümanların ilk kıblesi olan ve Allah’ın mübarek kıldığını belirttiği Mescid-i Aksa’nın Siyonist İsrail’in esareti altında olduğunu hatırlatan Emre, “Ey dünya Müslümanları! Ey dünya mustazafları, kalkın, harekete geçin ve mukaddesatınızı kendi ellerinize alın. Kudüs’ünüz, ne zamana kadar gasıp İsrail`in çizmeleri altında ezilecek? Kudüs, Filistin, Afganistan, Çeçenistan, Suriye, Mısır ve bu beldelerin mazlum Müslümanları daha ne zamana kadar canilerin egemenliği altında inleyecek ve sizler de öylece oturup seyredeceksiniz!” ifadelerini kullandı.

“Bir muştu olmak için seferber olalım!”

Kudüs’ün, kendisini esaretten kurtaracak Selahaddin-i Eyyubi’nin torunlarını beklediğini dile getiren Emre, bu bekleyiş uzun olmaması gerektiğini ve bu günden tezi yok Müslümanların Filistinli kardeşlerine bir muştu olmak için seferber olması gerektiğini söyledi.

Emre, “Bizler seferber olurken, Siyonist ve emperyalist ülkelerin uşaklığına soyunan birileri, Selahaddin-i Eyyubi’nin diyarlarına, gayri İslami bayraklar asmak istiyorlar. Onlara da diyoruz ki,’’Ey emperyalist ve Siyonistlerin uşakları! Nasıl ki, Şeyh İzzeddin Kassam’ın, Şeyh Ahmet Yasin’in varisleri var oldukça Siyonist İsrail, Kudüs’e, Filistin’e hâkim olamayacaksa,  Salahaddinlerin, Saidlerin varisleri var oldukça da sizler de bölgeye hâkim olamayacaksınız. Binlerce şehit verme pahasına İslam diyarlarına gayr-i İslami bayrakları astırmayacağız.”diye belirtti.

“Senin derdin ile dertlenmek için buradayız” 

 “Ey bağrında kocaman bir hüznü taşıyan şehir” diyerek Kudüs’e seslenen Emre, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Biliyoruz mahzunsun, necis Yahudi domuzlarının seni işgal etmesinden dolayı da kederlisin. Vallahi biz, senin acına ortak olmak için burada toplandık. Senin derdin ile dertlenmek için buradayız. 

Ey Kudüs! Şuna kesinlikle inanıyoruz ki, sen İslam ümmetini ortak bir paydada toplayansın. Sen özgür olduğun gün, Müslümanlar da hür ve azade olacaktır. Sen rahat bir nefes aldığın gün, Müslümanlar da rahatlayacaktır.

Biliyoruz ey Kudüs! Seni asıl üzen şeyin Müslümanların ayrışması ve bölük pörçük olarak dağılmasıdır.  Küfre karşı yekvücut olamaması, zulmün iğrenç ve de çirkin suratına bir Musa yumruğu olamamasıdır.”

“Müslümanlar yekvücut olmadan Kudüs özgürlüğüne kavuşamaz”

“Sen özgür olana kadar bizler mücadelemizi sürdüreceğiz.”diyerek sözlerini sürdüren Emre,  Müslümanların birleşmeden, birlikte hareket etmeden ve yekvücut olmadan Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşamayacağını sözlerine ekledi.

Emre, “Bunun için tüm Müslümanların ittihad-ül İslam ekseninde bir araya gelip zulme karşı omuz omuza mücadele vermesi gerekmektedir. Ve bu hususta, vebal tüm Müslümanlaradır. Aslında her Müslüman üzerine düşeni yapsa bu durum zaten kendiliğinden düzelecektir. Artık uyanma vaktidir.”ifadelerini kullandı.  

“Sen özgür olasın diye analar Selahattinler doğurmakta”

Bir gün çıkacak olan bir Selehaddin’in zulmün otağını alaşağı edeceğini söyleyen Emre,  Kudüs özgür olsun diye anaların Selahattinler doğurduğunu ve yetişen bu Selahattinlerin bu dava uğrunda canlarını feda etmekte olduğunu söyledi.

Emre sözlerini şöyle bitirdi: “Temennimiz odur ki, özgürlüğü ve kurtuluşu için mücadele ettiğimiz Kudüs’ün, bizleri de özgürleştirip azade kılmasıdır. Çünkü Kudüs’ün özgürlüğü, İslam ümmetinin dirilişi ve uyanışı için domino etkisi yapacak bir güçtür. Bu etkinin oluşabilmesi içinde hareket şarttır.”

Program, basın açıklamasının ardından yapılan dua ile son buldu. (Ayhan Kaya – İLKHA)

Yorumlar