İskenderun Dünya Kudüs Günü Etkinliğinde Çocuklar Ümmete Kudüs'ün Kurtarılacağını Müjdeledi

Hatay'ın İskenderun İlçesinde düzenlenen Dünya Kudüs Günü'nde ümmetin çocukları Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün özgür kalması için gökyüzüne balon bıraktı.  

Görüntülenme: 2039 Tarih: 11 Temmuz 2015 13:29
İskenderun Dünya Kudüs Günü Etkinliğinde Çocuklar Ümmete  Kudüs'ün Kurtarılacağını Müjdeledi

Hatay'ın İskenderun İlçesinde düzenlenen Dünya Kudüs Günü kitlesel basın açıklamasında AGD ve İlimder'in yaz Kur'an Kursuna katılan  çocuklar Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün  özgür kalması için üzerinde ''Özgür Kudüs ve İsrailsiz Dünya '' yazan sarı ve yeşil renkli balonları gökyüzüne bıraktı. İskenderun şehir merkezinde Ulucami'de kılınan cuma namazının ardından  Boyacılar Parkında toplanan İskenderun İHH, AGD, İlim Yayma Cemiyeti,Körfezder, Mar-Der, İlimder, Hizmet Vakfı, Saadet Partisi, BBP ve Alperen Ocakları'ndan oluşan  İskenderun Kudüs Günü Platformu  üyeleri açtıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla  Kudüs'ün işgalini  protesto etti. Minik çocuklar da  'İsrailsiz dünya, Özgür Kudüs' yazılı balonları basın açıklamasının ardından gökyüzüne bıraktı.

        '' Kahrolsun İsrail'' , '' Kahrolsun Amerika'' , '' Siyonist Devlet Yıkılacak Elbet'', '' Direne Direne Özgür Kudüs'e'' ve '' Özgür Kudüs İsrailsiz Dünya'' sloganları eşliğinde basın açıklamasını okuyan Özgür Kudüs Platformu üyesi AGD İskenderun Şube Başkanı Zahid Demir, "Bu ümmetin kurtuluşu, bugün İslam ülkelerinde akan kanın ve gözyaşının dinmesi,İslam'ın yükselişi ve dünyada adalet devletinin kuruluşu Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın işgalden kurtarılmasına, zalim ve gaddar Siyonist İsrail Devleti'nin ortadan kaldırılmasına bağlıdır. Eğer biz Müslümanlar Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturamazsak; şu anda dünya üzerinde devam eden işgalleri ve zulümleri sona erdiremeyiz. İşte bugün Müslümanların dünyanın dört bir yanında nasıl kan ağladığını ve vahşice öldürüldüğünü gözyaşları içinde izlemekteyiz. Daha geçtiğimiz günlerde Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur halkına yönelik zulümlere ve oruç yasağına şahit olduk.'' dedi.

Basın açıklamasının tam metni aşağıdadır:

                            KUDÜS GÜNÜ İSLAM’IN DİRENİŞ GÜNÜDÜR

Bismillahirrahmanirrrahim.

‘’ Ayetlerimizden bir kısmını kendisine gösterelim diye kulunu geceleyin Mescid-i Haram’dan çevresini kutlu kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren (Allah), her eksiklikten uzaktır. O işitendir, görendir.’’ [İsra Suresi 1. Ayet]

            Bundan tam 36 yıl önce inkılapçı ve vahdetci bir İslam alimi tarafından Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar nezdinde hak ettiği yeri alması için ilan edilen Dünya Kudüs Günü münasebetiyle burada toplanmış bulunuyoruz.

            Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın biz müslümanlar açısından önemini anlamak için , Yüce Kitabımız Kur'an -ı Kerim'in ayetlerine ve Hz. Rasulullah Efendimiz (sav)'in hadis-işeriflerine bakmak yeterlidir. Bilindiği gibi Kur'an'da yer alan Mekki sureler , İslam akidesinin açıklandığı surelerdir. Kudüs'ün Mekki surelerde ele alınmasının nedeni , bu bereketli toprakların insanların içinde , vicdanlarında yaşadığının ve İslam Ümmeti'nin geleceğinde varolacağının ilanıydı. Mekki surelerle imanın zirvesine ulaşan sahabe efendilerimizin , Mescid-i Aksa ile arasında derin ,kalbi ve büyük bir akidevi bağ oluşmuştu. Bu Mekki sureler sahabeye ve tüm müslümanlara : '' Sizler nebilerin mirasının gerçek ve meşru mirasçılarısınız , Kudüs sizin toprağınızdır, bu bereket sizindir, Mescid-i Aksa sizin mescidinizdir.'' şuurunu aşılamıştır. İslam tarihine baktığımızda Kudüs ve Kudüs'le bağlantılı olan topraklar dışında , müslüman topraklarının hiçbir parçasında dünya çapında daimi bir mücadele olmamıştır. Bu mücadele bugün tüm hızıyla ve büyük bir inançla devam etmektedir. Filistinli kardeşlerimiz , bugün canları ve malları pahasına da olsa Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı korumakta , zalim İsrail karşısında şanlı bir direniş göstermektedir.

            Bu ümmetin kurtuluşu , bugün İslam ülkelerinde akan kanın ve gözyaşının dinmesi,İslam'ın yükselişi ve dünyada adalet devletinin kuruluşu Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın işgalden kurtarılmasına , zalim ve gaddar Siyonist İsrail Devleti'nin ortadan kaldırılmasına bağlıdır. Eğer biz müslümanlar Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturamazsak ; şu anda dünya üzerinde devam eden  işgalleri ve zulümleri sona erdiremeyiz. İşte bugün Müslümanların dünyanın dört bir yanında nasıl kan ağladığını ve vahşice öldürüldüğünü gözyaşları içinde izlemekteyiz. Daha geçtiğimiz günlerde  Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur halkına yönelik zulümlere ve oruç yasağına şahit olduk. Bu vesileyle zalim Çin yönetimini Müslümanlara yönelik insanlık dışı uygulamaları nedeniyle tel’in ediyor ve başta İslam ülkeleri olmak üzere  tüm dünyayı ve insan hakları örgütlerini bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

           Ey Kudüs sevdalısı aziz Müslümanlar! Görüldüğü gibi   işgal edilen tüm İslam topraklarının kurtarılmasının olmazsa olmaz şartı , Kudüs'ün Siyonist Rejim'in işgalinden kurtarılması ve Ortadoğu'da bir kanser tümörü olarak duran İsrail'in ortadan kaldırılmasıdır. Tüm din mensuplarının ve insanlığın huzur içerisinde yaşamasının yolu ; İsrailsiz bir dünyadan ve özgür Kudüs'ten geçmektedir. Ayrıca Kudüs dahil dünyadaki tüm kutsal mekanlar , yeryüzünde Allah'ın hükümlerini uygulayan , adil ve vahye dayanan salih idareciler tarafından yönetilmelidir. Yeryüzüne salih kulların varis olacağını Cenab-ı Hak Kuran'ında hükme bağlamıştır.Selam olsun Allah'ın o salih kullarına...Rabbimiz bizleri de o salih kulların zümresine dahil eylesin inşaallah....

            Tabi hiç şüphesiz Kudüs Günü’ne, Kudüs davasına sahip çıkmak yürek ister ve bedel ödemeyi gerektirir. Bu bedeli bazı İslam ülkeleri ve direniş teşkilatları bugüne kadar ödemiştir ve hala da ödemektedir. Ülkemizde de bu bedeli, ortaya çıktığı günden bu yana Siyonizm tehlikesine dikkat çeken ve Müslümanları bu konuda uyaran Milli Görüş Hareketi, onun rahmetli aziz lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve onun takipçileri ödeyegelmiştir. 6 Eylül 1980’de Konya’da yüzbinlerce müminin katılımıyla yapılan Kudüs Günü yürüyüşü hala hafızalarda tazeliğini ve önemini korumaktadır. Bu yürüyüşten sadece 6 gün sonra paşaların darbe yapması çok manidardır. Yine 28 Şubat post modern darbesinin gerekçelerinden birinin Kudüs Günü programı olarak gösterilmesi  dikkat çekicidir. Yani Müslümanlar ne zaman Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı gündemlerine alsalar Büyük Şeytan Amerika ve onun küçük yavrusu İsrail Terör Devleti işbirlikçilerini harekete geçirerek ülkemizde darbe yaptırmıştır. Fakat herkesin gördüğü gibi darbecilerin cenaze namazında neredeyse 100  kişi bile yokken Rahmetli Erbakan Hocamızı darı bekaya milyonlar uğurlamıştır. Ve bizler bugün Kudüs Günü için yine meydanlardayız, fakat  Siyonist ve emperyalist uşağı darbecilerin bugün esamesi bile okunmamaktadır. Sincan’da sözde demokrasiye balans ayarı vermek için tankları yürüten Çevik Bir bugün nerededir bileniniz var mı? Görüldüğü gibi Kudüs’e sahip çıkanlar  rahmetle, siyonizme uşaklık yapanlar ise lanetle anılmaktadır.

            Biz İskenderun Kudüs Günü Platformu olarak , Dünya Kudüs Günü münasebetiyle bir kez daha kamuoyuna şunu ilan ediyoruz:

            Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşmadan yerimizde rahat oturmayacağız. Çocuklarımızı bu dava şuuruyla yetiştireceğiz. Emperyalistlerin ve Siyonistlerin, enerjimizi dağıtmak için bizim önümüze çıkardığı tali yollara sapmadan ana yolda yani Kudüs’ü kurtarma yolunda durmadan ilerleyeceğiz.

            Rabbimiz !

 Hangi mezhepten , hangi meşrepten , hangi ırktan olursa olsun tüm Müslümanları  ,  dünyadaki  tüm mazlum ve mustazaf halkları  arzına varis kıl, müstekbirlerin saltanatlarını bizim ellerimizle devir, zalimlerden intikamını bizlerin eliyle al. Hepimizi en kısa zamanda  özgür Kudüs’te ve  Mescid-i Aksa’da  buluştur.

Yaşasın özgür Kudüs!

Yaşasın Filistin!

Ve KAHROLSUN İSRAİL!

 İSKENDERUN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ PLATFORMU ADINA                     Zahid Demir

                         AGD İskenderun Temsilcisi

www.kudusgunu.com

    

Yorumlar