Mahir Hammud Kudüs Günü'nde

Lübnan Sayda şehri Kudüs Camii imamı Şeyh Mahir Hammud bu haftaki Cuma hutbesinde Kudüs günüyle ilgili açıklamalarda bulundu.  

Görüntülenme: 1811 Tarih: 11 Temmuz 2015 20:16
Mahir Hammud Kudüs Günü'nde

Lübnanlı Sünni âlim Şeyh Mahir Hammud’un 10 Temmuz 2015 tarihli Cuma hutbesi şu şekilde:

“Tüm Müslümanların içinde düştükleri yanlıştan geri dönmek ve doğruya yönelmek için Kudüs Günü’ne katılmaları gerekmektedir. Bugün üzerimizde oynanan oyunların tamamı ya da bir kısmı başarıya ulaşmıştır. Bugün İran-Şia tehlikesi birçok kişi tarafından İsrail-Amerika tehlikesinden daha çok önem arz ediyor. Suud ve Amerika’nın Yemen’e düzenlediği saldırılar sözde İslamcılar tarafından savunuluyor ve gerekli bir eylem olarak niteleniyor. Ancak mazlum Yemen halkının durumunu kimse görmüyor. Sürekli olarak Suriye ordusunun yol açtığı yıkımdan söz ediyorlar. Ancak Suriye ordusu Amerikan ordusuna karşı ümmeti müdafaa ederken, Suud ordusu Amerika’nın kendilerine verdiği görevleri harfi harfine yerine getiriyor. Tüm bunların karşısında Kudüs yetim kalıyor ve düşmanın eline terk ediliyor. Ancak Kudüs halkının imanı, sabrı, direniş Allah’ın izniyle Kudüs’ü ayakta tutuyor.

Bugün Lübnan’da yaşadıklarımız da benzeri şekilde Suud’un müdahalesinin bir sonucu değil midir?  Halk ayaklanmaları acaba Amerika’dan destek alan bölgesel bir gücün kararını değiştirebilir mi? Bu gerçekten imkânsız… Lübnan’da herkesin karşı karşıya olduğumuz planlara karşı uyanık davranmasını umuyoruz.” 

 

 

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar