Midyat'ta Bulunan STK'lar Dünya Kudüs Günü Münasebetiyle Basın Açıklaması Yaptı

Midyatlı STK’lar,’Filistin topraklarının esareti hepimiz için utanç vericidir’  

Görüntülenme: 1910 Tarih: 11 Temmuz 2015 00:49
Midyat'ta Bulunan STK'lar Dünya Kudüs Günü Münasebetiyle Basın Açıklaması Yaptı

Aralarında Azim-Der, May-Der ve Midyat Ehli Beyt Sevdalıları Derneğinin de bulunduğu bir grup STK temcisi ve gönüllüleri Midyat’ın Estel Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek ‘Dünya Kudüs Günü’ nedeniyle bir basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklamasını grup adına okuyan Muhallemi Arap Yardımlaşma Derneği (May-Der) Başkanı Abdulvahap Sağlam, Kudüs’ün sıradan bir mekân olmadığına dikkat çekerek, iki milyarlık Müslüman nüfusa rağmen kutsal Filistin topraklarının esaretinin hepimiz için utanç verici olduğunu söyledi.

Sağlam, konuşmasında şunları söyledi:
 

“Bugün tüm İslam dünyasının yıllardır kutladığı Dünya Kudüs günü. Ramazan ayının son Cuma günü olarak kabul edilen Dünya Kudüs Günü’nün amacı, işgalci siyonist İsrail devletinin işgali altındaki Mescid-i Aksa ve tüm Filistin topraklarının özgürlüğünü tüm dünya Müslümanları için hedef kabul etme günüdür. Bu vesileyle tüm inananların dünya Kudüs gününü tebrik ediyoruz. 80 yıla yakın ve iki milyarlık Müslüman nüfusa rağmen kutsal Filistin topraklarının esareti hepimiz için utanç vericidir. Bunu da böyle bilelim. Siyonist İsrail devletinin ortadoğuda inşa edilmesinden bu yana, maalesef  Müslüman coğrafyasında kan ve gözyaşı hiç eksik olmamıştır. Filistinliler topraklarını asla pazarlık konusu yapmamış, direnişi ile takdir edilen, özgürlüğüne düşkün bir halktır ve unutmayın  o kutsal yerler sadece Filistinli Arapların değil Sünni’si ve Şiisi’yle, Kürdüyle Arabıyla Türkmeni  ile Peştusuyla kısaca tüm Müslümanların   ortak mirası olan  topraklardır.  Yaşadığımız Türkiye ve bilhassa Güneydoğu coğrafyasında  yine sözde vaad edilmiş  toprakları olduğunu iddia eden tüm  işgalci emperyalist  Siyonist girişimlere karşı  burada yaşayan mazlum  Müslüman mustazaf halkla iç içe olmak durumundayız.”

Sağlam basın açıklamasının sonunda şunları dile getirdi:

“Emperyalist batı, İsrail ve ABD Dünya coğrafyasında nereye gitmişlerse görüyoruz ki kan gözyaşı ve fesat çıkarmışlardır.  Bunu yaparken bizden diye bildiklerimiz, onların sinsi kuklaları olmuşlardır. Yüce Allah onları dost edinmememiz gerektiğini söylediği halde biz onlara maddi ve manevi kapımızı maalesef açmış bulunmaktayız.

Bu vesile ile kutsal topraklarımız için savaşan ve şehid olan tüm şehidlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. İşgalci Siyonist  İsrail’i buradan telin ediyoruz. Bu mübarek günün tüm İslam coğrafyasına başta Filistin, Irak ve Suriye, Afganistan, Pakistan ,Mısır, Sudan, Yemen ve Bahreyn’e huzur getirmesini diler dünya Kudüs gününü bize armağan eden o kutlu İmama da rahmet diliyoruz.

Basın açıklamasında  İsrail bayrağının temsili resmini ateşe veren  ve  İsrail aleyhine  “Midyat’tan Kudüs’e  bin selam “,“Zulme karşı tekbir yumruk “,  “Birruh biddem nifdike ya Aksa “ , “Kalbimiz Gazze’de “ , “Kalbimiz Aksa’da” gibi sloganlar atan  grup  tekbirlerle alandan ayrıldı.  ( Süleyman TUNÇ – İLKHA )

Yorumlar