Kudüs Günü Tüm Dünya Ülkelerinde Milyonların Katılımıyla İhya Edildi

Ramazan ayının son cumasının "Dünya Kudüs Günü” olarak anma törenleri bir çok ülke ve şehirde düzenlendi. 

Görüntülenme: 1857 Tarih: 12 Temmuz 2015 07:52
Kudüs Günü Tüm Dünya Ülkelerinde Milyonların Katılımıyla İhya Edildi

Düzenlenen gösterilerde Filistin’de, Museviler ve Hıristiyanlarca da kutsal kabul edilen ve Mescid-i Aksa’nın bulunduğu şehir olan Kudüs'ün, İslam’ın ayrılmaz bir parçası olduğu tekrarlandı.

Dünya Kudüs günü direnişçi Filistin milletine de işgalcilere karşı mücadelelerinde yalnız olmadıkları mesajını verirken yeryüzünün işgal edilmiş en kıymetli ve mukaddes toprakları olan Kudüs'ün Siyonist İsrail'in işgalinde kurtarılması amacıyla her sene anma törenleri düzenleniyor.

İslam'ın üç kutsal mescidinden biri ve ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı yıkmak ve Müslümanları başta Kudüs olmak üzere tüm Ortadoğu coğrafyasından çıkarmak için her türlü hile ve zorbalığı uygulayan İsrail yapılan gösterilerde eleştirildi. Mescidi Aksa’nın altına tüneller kazan İsrail yönetimi Mescid-i Aksa’nın altını oyarak yıkılması için her yolu deniyor.

Cape town'da Dünya Kudüs Günü sebebiyle düzenlenen gösteriye yoğun bir  katılım gerçekleştiriliyor.

Tacikistan Başkenti Duşanbe'de de İran Büyükelçiliği öncülüğünde protesto gösterileri düzenleniyor.

Malezya'da 50 bin kişinin katılımıyla Dünya Kudüs Günü yürüyüşü düzenleniyor.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla gösteri düzenlendi. Bedir Tugayları ve Haşdi Şabi'ye bağlı yüzlerce milisin katıldığı gösteriye, bazı Şii ve Sünni din adamlarıyla aşiret liderleri de iştirak etti. Ayetullah Humeyni, İran'ın dini lideri Ali Hameney, Lübnan'daki Hizbullah örgütü Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ve Iraklı Şii otorite Ali es-Sistani'nin posterlerini taşıyan Şiiler, gösteri alanına çizilen İsrail bayrağının üzerinden geçti.

Dünya Kudüs günü etkinlikleri ve yürüyüşleri, Tahran ile birlikte İslami İran'ın 770 kentinde eşzamanlı olarak saat 10.30 itibariyle başladı.

"Kahrolsun Amerika" ve " İsrail'e ölüm" pankartlarınını taşıyan onbinlerce İranlı Tahran'da yürüyüş düzenledi. Hasan Ruhani dünya Kudüs gününde Filistin ve bu toprakların işgal edilmesinin, Müslümanların belleğinden silinmediğini göstereceklerini ifade etti.

İran'da düzenlenecek olan Dünya Kudüs günü törenlerine 185 yerli ve 70 yabancı haber merkezi ve ajanstan 800 yerli ve 100 yabancı muhabir, ilgili haberleri dünyaya aktaracak.

1979 İslam devriminden bu yana her sene mukaddes Ramazan ayının son cuma gününü "Dünya Kudüs Günü" olarak anma törenleri yapılıyor. Her sen bu vesileyle Filistine destek ve Kudüs'ün önemini vurguluyor. 

Kanada Toronto'da en eski Yahudi hakları örgütü B'nai B'rith, son bir kaç aydır Dünya Kudüs Günü mitinglerini önlemek için 3 bin civarı imza kampanyası başlattı.

DUNYA BULTENİ

Yorumlar