AGD Ankara'da Geniş Katılımlı Kudüs Günü Programı Düzenledi

Anadolu Gençlik Derneği, “Dünya Kudüs Günü”nde Birlik Ve Beraberlik Mesajları Verdi.  

Görüntülenme: 3359 Tarih: 12 Temmuz 2015 22:05
AGD Ankara'da Geniş Katılımlı Kudüs Günü Programı Düzenledi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), “Dünya Kudüs Günü”nde Ankara’da yüzlerce kişinin katılımıyla program düzenledi. Programa İran Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli, Filistin Meclisi Gazze Milletvekili Seyid Ebu Musameh başta olmak üzere birçok İslam ülkesi temsilcisi katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, “İsrail’in, Kudüs’ü başkent ilan etmesi üzerine siyasi ilişkileri kesmeyen Dışişleri Bakanını düşürdüğümüz gibi bu güne kadar da çeşitli mitinglerle, üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Şimdi de, Filistin’de devam eden katliamların karşısındayız” dedi.

ABDULLAH ÖZBAY

Her yıl Ramazan ayının son Cuması kutlanan “Dünya Kudüs Günü”nde, Anadolu Gençlik Derneği, Ankara Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde yüzlerce kişinin katılımıyla program düzenledi. Programa Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, İran Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli, Filistin Meclisi Gazze Milletvekili Seyyid Ebu Musameh, Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü, Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Programda kum sanatı, sinevizyon gösterileri ve sanatçı Ammar Acarlıoğlu’nun ezgileri de yer aldı. Programdan sonra ise iftar yemeği düzenlendi.

MÜSLÜMANLAR BİRLİK OLMALIDIR

Programda konuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Filistin’de yapılan zulümlere dikkat çekti. Müslümanların tek bir topluluk olması gerektiğini kaydeden Asiltürk, “İsrail, Gazze bölgesini, bütünüyle bombalayıp yok etmek istiyor. Hedef Gazze’deki 1,5 milyon Müslüman kardeşimizin bir yandan tanklarla, füzelerle, uçak bombardımanı ile yok edilmesi sağlanırken, öbür yandan kuşatılmış Gazze bölgesine konulan ambargolarla buradaki kardeşlerimizin aç, ilaçsız, elektriksiz ve susuz bırakılması suretiyle yok edilmelerini sağlamaktır. İsrail böylece, Firavunların İsrailoğularına uyguladıklarından daha fazlasını Filistinli kardeşlerimize uygulamaktadırlar. Bu korkunç vahşet uzun zamandan beri artarak devam ederken, bir yandan ırkçı emperyalizmin ne olduğu daha açık bir şekilde göz önüne seriliyorken, diğer yandan da bütün Dünya Ülkelerinin ve bu arada Müslüman Ülke yöneticilerinin ne yapıda oldukları da açıkça ortaya koyuyor” dedi.

FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLDUĞUMUZU HAYKIRIYORUZ

Milli Görüşçülerin, Selçukluların ve Osmanlıların torunları olarak her zaman Filistinlilerin yanında olacağını bildiren Asiltürk, “İsrail’in, Kudüs’ü başkent ilan etmesi üzerine siyasi ilişkileri kesmeyen Dışişleri Bakanını düşürdüğümüz gibi bu güne kadar da çeşitli mitinglerle, hep Filistin’deki insanlık dışı zulümlerin karşısında olup, üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Şimdi de, Filistin’de devam eden insanlık dışı soykırım, katliam ve vahşet karşısında bu toplantıyı yaparak Milli Görüşçüler olarak ecdadımızın torunları olduğumuzu ortaya koyuyoruz. İsrail’in zulümlerini telin ediyoruz ve bütün gücümüzle katliama ve soykırıma uğrayan Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırıyoruz” diye konuştu.

AGD IRKÇILIK DEĞİL, ÜMMETİN KARDEŞLİĞİNİ ORTAYA KOYUYOR

Anadolu Gençlik Derneğini yaptığı faaliyetlerle mezhepçilik taassubunda olan değil, İslam Birliği ve ümmetin kardeşliği şuuruyla yetişen gençler ortaya koyduğu ifade eden AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan ise şunları kaydetti; “İşte bugün Anadolu Gençlik Derneğimiz var. İstanbul’a, Diyarbakır’a, Mekke’ye ve Kudüs’e sevdalı bir nesil yetiştiriyoruz. Anadolu Gençlik Derneğimizin yaptığı çalışmalarla ırkçılık, bölgecilik ya da mezhepçilik taassubunda olan değil, İslam Birliği ve ümmetin kardeşliği şuuruyla yetişen gençler geliyor. Anadolu Gençlik Derneğimiz Mescid-i Aksa’nın Allah’ın bir mescidi olduğunu bilen ve Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe iman edenlerin onarabileceğine inanan kadroları yetiştiriyor. Biz biliyoruz ki bugün Siyonizm’in her türlü fesadı yeryüzüne yayabiliyor oluşu onların gücünden değil Müslümanların parçalanmışlığından kaynaklanmaktadır.  İşte bu parçalanmışlığa son verecek Selahaddinler Milli Görüş okulundan, Anadolu Gençlik Derneğinin yetiştirdiği gençlerin arasından çıkacaktır.”

İNSANLARIN YÜREĞİ KUDÜS GÜNÜ İÇİN ATMALIDIR

Kudüs’ün sadece Araplar ile İsrail arasında bir mesele olmadığına dikkat çeken Turhan, “Mescid-i Aksa da, Kudüs de, Filistin toprakları da tüm ümmetin meselesidir. Endonezya’da, Bosna’da, Cezayir’de, Yemen’de, Nijerya’da ya da dünyanın bir başka ülkesinde yaşayan ve ‘Elhamdülillah ben Müslüman’ım’ diyen bir insanın yüreği mutlaka Mescid-i Aksa için, Kudüs için, Filistin için atmalıdır. Bu inancımızın bir gereğidir. Yeryüzünde Yahudi olsun, Hıristiyan olsun, Müslüman olsun elbette herkesin yaşama hakkı vardır. Ancak, bir peygamberler şehri olan Kudüs’ün hâkimiyeti ve yönetimi sadece ve sadece Müslümanların hakkıdır. Bu Hazreti Âdem’den, Hazreti İbrahim’den gelen bir haktır.  Tevhid inancına sahip olmanın doğurduğu bir haktır. Bu İbrahim-i olmanın, İbrahim (as)’ın milletinden olmanın doğurduğu bir haktır” dedi.

Şİİ, SÜNNİ, TÜRK, FARS BİRLİK İÇİN MÜCADELE EDECEKTİR

Kudüs Günü’nün bütün Müslümanların günü olduğunun altını çizen İran Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli de “Ramazan ayına selam olsun. Bugün bu büyük toplantılara ev sahipliği yapanlara selam olsun. Necmettin Erbakan ve Siyonizm’le mücadele edenlere selam olsun. Anadolu gençlerine selam olsun. Müslümanların yurduna Kudüs’ten tecavüz ettiler. Müslümanların ilk kıblesinden saldırdılar. Bu saldırıyla İslam’ın yüceliğini yok etmeye çalışıyorlar. Ama onların iradesinin karşısında Allah’ın iradesi var. Allah’ın iradesi ve şehitlerin kanı ile bunların planları suya düşecek. İmam Humeyni Ramazan ayanın son cumasını Kudüs Günü olarak ilan etti. Müslümanların yükselişini gündeme getirdi. Necmettin Erbakan gibi büyük insanlar ona yardım etti. Sizin gibi gençler bu bayrağı yüceltecektir. Kudüs Müslümanların ortak günüdür. Kudüs Günüyle düşmanlarımıza birlik olduğumuzu göstereceğiz. Şii, Sünni, Türk, Fars, Arap, Acem Müslümanların birliği için mücadele edecektir. Kudüs Günü bütün Müslümanların günüdür” şeklinde konuştu.

BU PROGRAM ÜMMETİN DAVAYA SARILIŞINI GÖSTERİYOR

Filistin Meclisi Gazze Milletvekili Seyid Ebu Musameh “Anadolu Gençlik Derneği çok mükemmel bir iş yaptı. Gösterilen bu heyecan Kudüs’ün bağımsızlığının nişanesidir. Bu heyecan ümmetin arasındaki işbirliğini gösteriyor. Aramızdaki güç bağını ifade ediyor. Bizler ümmetiz ve bu ümmet sizlerin sayesinde zafere ulaşacaktır. Halklar kalıcıdır hükümetler değişir. Bu programda ümmetlerin gücünü gördük. Sizlere Filistin’den, Gazze’den Kudüs’ten selam getirdim. Bu program işgallere karşı güçlü bir mesaj veriyor. Bu programda emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu program ümmete davaya sarılmanın önemini gösteriyor. İnşallah Kudüs bağımsızlığına ulaşacaktır” diye konuştu.

 

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar