Abdulmelik El Husi'den Kudüs Günü Açıklaması

Yemen Ensarullah halk hareketi lideri Abdulmelik el’Husi, Yemen halkının Filistin davasına bağlı olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1463 Tarih: 12 Temmuz 2015 22:25
Abdulmelik El Husi'den Kudüs Günü Açıklaması

Dün Yemen’de  düzenlenen Kudüs Günü yürüyüşüne video  kanalıyla katılan el’Husi, yaptığı konuşmada, Yemen halkının, Filistin davası gibi çok önemli bir  meseleyi hiçbir zaman unutmadığını ve bu konuda görevini yerine getirdiğini söyledi.

Ensarullah lideri, Filistin’in gerçekte  Arap ve İslam  toprakları ve tikliğinin bir  parçası olduğunu ve  Yemen halkının da bu konunun  çok iyi bilincinde olduğunu ve  bu konuda tam bir basiret ve bilge sahibi olduğunu söyledi.

Suudi rejiminin tekfirci terör örgütlerinin en büyük hamisi olduğunu belirten el’Husi, bu grupların faaliyet alanlarını   hazırlayan Suudi rejiminin böylece bu örgütlerin Amerika ve siyonist İsrail’e hizmet etmelerini kolaylaştırdığını  dile getirdi.

Abdulmelik el’Husi, Suudi rejiminin bütün iradesini ve gücünü Amerika ve İsrail’e hizmete sunduğu sorusunu sorarken, ‘Suudi rejimi  pekala Filistin konusunda niçin  bir şey yapmıyor” diye Suudi rejimini sorgularken, ”Halbuki bölge için en büyük tehdit ve tehlike  siyonist İsrail’dir, halbuki Suudi rejimi siyonist İsrail’in lehine olacak şekilde  işler yapmaktadır” dedi.

Yemen Ensarullah lideri, siyonist İsrail’in bölgedeki bazı Arap müttefiklerinin İran’ın Ortadoğu’daki nüfuzuna karşı  mücadele edilmesi gerektiğine dair iddialarına da tepki göstererek, ”Bu iddiaların aksine, gerçekte asıl mesele  İran’ın nüfuzuna karşı mücadele etmek değil  tam tersine asıl mesele İsrail’in bölgedeki nüfuzunun yaygınlaştırılmasıdır” dedi.

rasthaber

Yorumlar