Siyonist Ordu El Halil'de Yeniden Tutuklamalara Başladı

İşgal güçleri bu sabah (13 Temmuz Pazartesi) erken saatlerde El-Halil'in kuzey doğusundaki Eş-Şuyuh beldesi ile batısındaki İzna beldesine baskın düzenleyerek, İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden birini ve iki genci gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1163 Tarih: 13 Temmuz 2015 08:32
Siyonist Ordu El Halil'de Yeniden Tutuklamalara Başladı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin El-Halil'in batısındaki İzna beldesine baskın düzenlediğini ve Hamas liderlerinden İsmail En-Nattah'ı gözaltına aldığını söyledi.

İsmail En-Nattah'ın Filistin Yönetimi güvenlik birimlerince de birkaç kez siyasi nedenlerle gözaltına alındığı, en son gözaltına alınışında iki hafta süreyle açlık grevi yaptığı ve Eriha Cezaevi'nde sağlık durumunun kötüye gitmesi nedeniyle 10 gün önce serbest bırakıldığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin ayrıca beldenin doğusundaki Ez-Zeraka Mahallesi'nde esir Musa Muhammed Halayıka'nın evine baskın düzenlediğini ve evde arama yaptığını, baskın sırasında Filistinli esirin 23 yaşındaki oğlu Mecd'i gözaltına aldığını söyledi.

Baskın sırasında Filistinli gençlerin işgal devriyelerine taş attıkları ve işgal askerlerinin de gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba ile karşılık verdiği ifade edildi.

İşgal güçleri El-Halil'e bağlı Dura beldesinin doğusundaki Hadeb El-Fevvar köyünde de Hasan Tabiş isimli Filistinliyi evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Yorumlar