Viyana'da Yaşayan Müslümanlar Kudüs İçin Yürüdü

Viyana’da Filistin Komitesi tarafından ‚ 'Dünya Kudüs Günü Yürüyüşü' düzenlendi.  

Görüntülenme: 3681 Tarih: 13 Temmuz 2015 07:19
Viyana'da Yaşayan Müslümanlar Kudüs İçin Yürüdü

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Filistin Komitesi tarafından düzenlenen Dünya Kudüs Günü Yürüyüşüne katılan yaklaşık bin kişi, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği katliamları protesto etmek üzere Shewedenplatz Meydanı'nda toplandı.

Ellerinde, "Filistin'de etnik temizlik durdurulsun", "İsrail'in savaş suçlarına karşı çıkmak, antisemitizm değildir", "Dünya uyan" ve "Filistin'e özgürlük" yazılı dövizler taşıyan grup, "Çocuk katili İsrail" ve "Terörist İsrail" sloganları atarak Stephanplatz Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüş öncesi yürüyüşe destek amaçlı açılan Facebook sayfasında bir karikatür yayınlanmış ve karikatürde İmam Humeyninin ‚Her Müslüman Bir Kova Su Dökse israil'i Sel Götürür..' sözü yazılı bir paylaşıma ciddi tepkilerin gelmesi ve bazı siyasetçilerin yürüyüşün iptal edilmesi gerektiği, ikinci bir holakaust olayına davet edildiğinin savunulması gergin bir yürüyüş beklentilerine sebep olmuştu. Ancak beklenenin aksine katılımcıların çokluğu ve barış havası içinde geçen yürüyüş bazı grupları hayal kırıklığına uğrattı.

Yürüyüşe Almanya'dan ve Avusturya'nın farklı şehirlerinden bin civarında katılım oldu.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşte grup adına hazırlanan basın açıklaması, Avusturyalı Müslüman Muhammed Waldmann tarafından okundu.

Açıklamada, ABD ve AB'nin sözde demokrasinin yanında yer aldığı belirtilerek, Filistin halkının haklı davasına destek vermedikleri belirtildi. Ayrıca günümüz tekfiristleri ve terör örgütlerininde İsrail ürünü olduğunu ve Arap ülkelerinin de buna destek verdiği vurgulandı.

"Filistin halkına yönelik ayrımcılığı, Filistin halkının temel haklarının inkar edilmesini, Siyonist İsrail rejimi tarafından sürdürülen işgali, Filistinli çocukların, kadınların ve erkeklerin öldürülmesini, İsrail rejiminin uyguladığı acımasız devlet terörünü ve Gazze'ye uygulanan ablukayı kınıyoruz" denilen açıklamada, "Filistin halkının eşit vatandaş olarak kabul edilmesini, Filistinli mültecilerin şartsız evlerine dönmesini, Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını, Filistinli çocuk, kadın ve erkeklerin öldürülmesinin durdulmasını, Siyonist yerleşim politikasının sonlandırılmasını ve uluslararası toplum tarafından siyonist İsrail rejimine karşı acil yaptırımların uygulanmasını istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Konuşmalar sırasında sık sık İsrail aleyhine de slogan atıldı. Yürüyüşte 20 metrelik Filistin bayrağı ve Filistin bayraklı Free Palestine' yazılı uçan balonlar dağıtıldı.

Konuşmanın ardından Filistin'in özgürlüğünü sembol eden onlarca uçan balon havaya bırakıldı.

 

 

 

 

 on4haber.com

Yorumlar