Hamas Abbas Yönetiminin Batı Yaka'daki Uygulamalarına Daha Fazla Sabretmeyecek

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Batı Yaka'da Hamas üyelerini hedef alan operasyonlarını sürdürmeleri halinde birtakım adımlar atmak zorunda kalabilecekleri uyarısında bulundu.  

Görüntülenme: 1182 Tarih: 14 Temmuz 2015 01:38
Hamas Abbas Yönetiminin Batı Yaka'daki Uygulamalarına Daha Fazla Sabretmeyecek

Hamas hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bu akşam (13 Temmuz Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride Ebu Zuhri, Arap ülkelerinden ve Filistinli gruplardan Filistin sahasındaki durumun daha da kötüye gitmesini önlemek ve Batı Yaka'da Hamas hareketinin kökünü kazımayı hedef alan operasyonlara son vermek için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini istedi.

Hamas sözcüsü, Batı Yaka'da liderlerini ve üyelerini hedef alan operasyonların sürmesi halinde hangi adımları atmayı planladığı konusunda ise bilgi vermedi.

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri Ramazan ayının başından bu yana Batı Yaka'da Hamas üyelerini hedef alan operasyonlar düzenliyor. Söz konusu operasyonlarda bugüne kadar 250'den fazla kişi siyasi nedenlerle gözaltına alındı.

İşgal güçleriyle güvenlik koordinasyonu yapan Filistin Yönetimi güvenlik birimleri, Hamas üyelerini hedef alan operasyonları Batı Yaka'da işgalcileri hedef alan direniş eylemlerinin artış göstermesinin ardından başlattı.

fiem

Yorumlar