Filistin Hükümetinin Borçları Açıklandı

Filistin'deki uzlaşı hükümetinin Maliye Bakanı Şükri Beşşare'nin yaptığı açıklamaya göre Filistin hükümetinin resmi borçlarının ve gecikmiş ödemelerinin toplamı 2015 yılının ilk yarısında 4.2 milyar ABD dolar oldu.  

Görüntülenme: 1220 Tarih: 16 Temmuz 2015 10:38
Filistin Hükümetinin Borçları Açıklandı

Beşşare, bir basın toplantısında Anadolu Ajansı'nın muhabirine verdiği cevapta mevcut uzlaşı hükümetinin bir yıl önce görevi devralmasından bu yana borçlarının yaklaşık bir milyar dolar azaldığını söyledi.

Filistin Maliye Bakanı'nın açıklamasına göre hükümetin üzerinde, Filistin'de faaliyet yürüten bankaların hesabına olan uzun ve kısa vadeli borçların ve kamu ödemelerinin miktarı 1220 milyar doları buluyor.

Maliye Bakanı, Filistin'deki mevcut uzlaşı hükümetinin üzerine olan ve Filistin dışındaki Arap bankalarının ve yabancı bankaların hesabına olan borçların miktarının ise bir milyar dolara yaklaştığını söyledi.

Bakanın yaptığı açıklamalara göre Filistin'deki özel sektöre ve Filistin Emeklilik Kurulu'na olan borçların ve gecikmiş ödemelerin miktarı da yaklaşık 2.1 milyar doları buluyor.

Bakanlığın verdiği rakamlara göre, Filistin uzlaşı hükümeti bu yılın ilk beş ayında borçları için 29 milyon şikel yani 7.5 milyon dolar faiz ödedi ve faizlerin de büyük çoğunluğu Filistin'de faaliyet yürüten bankalara gitti.

fiem

Yorumlar