Hamas Tutuklamalarla İlgili Rapor Yayınladı

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas), Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin Batı Yaka'da Ramazan'ın başından 26 Ramazan'a denk gelen 14 Temmuz 2015 Pazartesi gününün ikindi vaktine kadar gerçekleştirdikleri siyasi amaçlı tutuklamaların bilançosunu ortaya koyan bir rapor yayınladı.  

Görüntülenme: 1321 Tarih: 16 Temmuz 2015 09:01
Hamas Tutuklamalarla İlgili Rapor Yayınladı

Hamas'ın dün akşam (15 Temmuz Çarşamba) yayınlanan raporunda verilen bilgiye göre Abbas yönetimine bağlı güvenlik organlarının Ramazan'daki tutuklamalarda Abbas yönetiminin cezaevlerine konulan siyasi tutukluların sayısı raporda verilen tarihte toplam 261'i buldu. Bunlardan 16 siyasi tutuklu 2 Temmuz'da başlatılan geniş çaplı baskın ve tutuklama kampanyası öncesinde tutuklanmış olanlar. 2 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan geniş çaplı baskın ve tutuklamalarda gözaltına alınan siyasi tutukluların sayısı ise 245 oldu. Bunların da 42'si öğrencilerden oluşuyor. Öğrencilerden hâlen gözaltında tutulanların sayısı ise 33'ü buluyor.

Raporda Abbas yönetiminin hapishanelerinde tutulan siyasi tutuklulardan açlık grevine gidenlerin sayısının da 13 olduğu, bunlardan 10 kişinin son geniş çaplı tutuklama kampanyasında tutuklanan siyasi tutuklulardan olduklarının belgelendiği dile getirildi.

Raporda, zikredilen 261 siyasi tutukludan sadece 59 kişinin serbest bırakıldığı kalan 202 siyasi tutuklunun ise hâlen gözaltına tutulduğu ifade edildi.

fiem

Yorumlar