Hamas El Hamedallah'ı İstifaya Davet Etti

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Hüsam Bedran, uzlaşı hükümetinin her alandaki başarısızlıklarından sonra Başbakan Rami El-Hamedallah'ın Hamas'a saldıranlar kervanına katılmak yerine acizliğini ilan ederen koltuğunu bırakmasının daha iyi olacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1082 Tarih: 17 Temmuz 2015 17:53
Hamas El Hamedallah'ı İstifaya Davet Etti

Bedran, dün (16 Temmuz Perşembe) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, El-Hamdallah'ın açıklamalarının içerik ve zamanlama bakımından şaşkınlığa neden olduğu ve gerçeklerle bağdaşmadığı ifade edildi.

Teknokrat sıfatıyla uzlaşı hükümetinin başına getirilen Rami El-Hamdallah'ın kendini ilgilendirmeyen ve alanı olmayan siyasi tartışmalara karışmaması gerektiğini kaydeden Bedran, El-Hamdallah'ın başbakanlığı döneminde Batı Yaka'da özgürlüklere baskının zirveye çıktığını ve siyasi gözaltıların artış gösterdiğini belirtti.

Bedran, Hamas hareketinin Rami El-Hamdallah'ın hükümet yönetiminde gerçek anlamda karar alma yetkisine sahip olmadığını bildiğini ve El-Hamdallah'ın bunun hükümetin başarısızlığındaki en büyük etken olduğunu itiraf etmesi gerektiğini söyledi.

fiem

Yorumlar