Gazze'de İslami Cihad ve Hamas Üyelerine Bombalı Saldırı

Gazze bölgesinin merkezi durumundaki Gazze şehrinde bugün (19 Temmuz Pazar) sabah belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirildiği belirtilen saldırılarda Hamas ve İslâmi Cihad Hareketi mensubu bazı şahıslara ait beş özel araca yerleştirilen yüksek tesirli bombaların patlatıldığı haber verildi. 

Görüntülenme: 1305 Tarih: 19 Temmuz 2015 20:32
Gazze'de İslami Cihad ve Hamas Üyelerine Bombalı Saldırı

Araçlara yerleştirilen bombaların eş zamanlı olarak patlatıldığı; bombaların patlatılması esnasında araçların sahiplerinin evlerinin civarında bulunduğu ancak sadece maddi hasar meydana geldiği herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığı ifade edildi.

İçlerine bomba yerleştirilerek eş zamanlı patlatılan araçların Gazze şehrinin Şeyh Rıdvan mahallesinde olduğu, araçlardan üçünün Hamas ikisinin de İslâmi Cihad Hareketi mensuplarına ait olduğu belirtildi. Patlamalar   yüzünden araçlarda yangın meydana geldi ve görgü şahitlerinin verdiği bilgilere göre araçlardan birinde meydana gelen yangın civardaki bir eve de sıçradı.

Kurtarma ekipleri ve güvenlik güçleri olay üzerine hızlı bir şekilde patlamaların meydana geldiği yerlere ulaştı. Patlamaların kimler tarafından ve ne amaçla gerçekleştirildiğinin tespiti amacıyla araştırma ve sorgulama çalışmaları da başlatıldı.

fiem

Yorumlar