Siyonist Medya Hedef Şaşırtıyor

Siyonist basın yayın organları Batı Yaka’daki direniş hakkında sürdürdüğü tahrik ve kışkırtıcılığı sadece işgal rejimi ve Batı Yaka’da yapmıyor, aynı zamanda Ürdün ve Türkiye’yi de içine alacak geniş bir coğrafyada yapıyor. Bu tahrik ve kışkırtıcılık Ürdün hükümetinin Hamas’a tepki göstermesine neden oldu.  

Görüntülenme: 1046 Tarih: 20 Temmuz 2015 11:13
Siyonist Medya Hedef Şaşırtıyor

Filistin Enformasyon Merkezi’nin tercüme kısmı yaptığı araştırma sonucu Siyonist medyanın tahrik edici ve kışkırtıcı yayınlarından bazı örnekler verdi:

“Bugün İsrail” gazetesi, Hamas mensuplarının Ürdün sahasına yeniden indiklerini, son günlerde tutuklanan hücre kurucusu Ahmed En-Neccar’ın Ürdün’de ikamet ettiğini yazdı.

Gazete Türkiye’yi de suçlayarak, Türkiye’nin Hamas mensuplarının Batı Yaka’da eylem yapmalarına kolaylık sağladığını iddia etti.

“Yediot Aharanoot” gazetesi tahrik dilini kullanarak, Özgürlerin Vefası esir takası anlaşmasıyla serbest kalan esirlerin çoğunun tekrar direniş çalışmalarına döndüklerini iddia etti ve bazı işgal askerleriyle Yahudi yerleşimcilerin öldürüldüğü eylemlerin arkasında duran eski esirlerin listesini verdi.

Siyonist medyanın tahrik edici ve kışkırtıcı haberlerini değerlendiren uzmanlar, işgal rejiminin direniş güçlerinin, özellikle de Kassam Tugayları’nın karşısında savaşta Gazze’de, daha sonra da Batı Yaka’da yediği darbelerin ve önleyemediği eylemlerin ezikliğinin ve ortaya çıkan başarısızlığının işgal ordusu ile Siyonist toplum üzerindeki etkilerini azaltmak için böyle bir yola başvurduğunu savunuyorlar.

fiem

Yorumlar