Batı Yaka Eylemlerini Kassam Tugayları Planlıyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Husam Bedran, Siyonist işgal rejiminin Batı Yaka’daki eylemleri engelleme konusunda aciz kaldığını, bu eylemlerin giderek bütün bölgeye yayıldığını belirterek, işgalcinin bu acizliğini örtmek içinde Gazze ve başka yerlere sürgün edilen esirleri suçladığını söyledi.  

Görüntülenme: 1598 Tarih: 20 Temmuz 2015 03:27
Batı Yaka Eylemlerini Kassam Tugayları Planlıyor

Hamas sözcüsü bugün (20 Temmuz Pazartesi) yaptığı yazılı açıklamada, düşmanla sürdürülen güvenlik işbirliğiyle, direnişçilere karşı sürdürülen amansız takibe rağmen direnişin Batı Yaka’nın bütün coğrafyasına yayıldığını ifade etti.

“Özgürlerin Vefası” esir takas anlaşmasıyla[T1]  serbest kalan Hamas sözcüsü Bedran yaptığı açıklamada “İzzeddin Kassam Tugayları’nın Batı Yaka’da yaptığı eylemler, buradaki Kassam komutan ve mücahitleri tarafından planlanıyor. İşgal askerlerini ve Siyonist gaspçıları hedef alan bu eylemleri destekliyor, onlarla iftihar ediyor ve tebrik ediyoruz. Bu eylemlerin Filistin halkının toprağını işgal eden, insanlarını öldüren, imkânlarını talan eden işgalciye karşı yapılan doğal ve meşru eylemler olduğuna inanıyoruz” dedi.

İşgal rejimi, birkaç hafta önce Batı Yaka’da Siyonist askerlere yönelik yapılan, bir kişinin ölümü üçünün de yaralanmasıyla sonuçlanın eylemi gerçekleştiren hücrenin çökertildiğini, hücrede yer alan şahısların Ürdün’de kalan Hamas liderlerinden eski esir Ahmed En-Neccar’dan eğitim aldıklarını iddia etmişti.

fiem

Yorumlar