Ebu Mutaybık Operasyonunun Yankıları Devam Ediyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın, işgal rejiminin Ebu Mutaybık askeri üssüne yaptığı operasyonla ilgili yayınladığı görüntüler işgal rejiminde ve rejimin askeri ve istihbarat birimleri içinde deprem etkisi yaparken, basın ve yayın organlarına yansıyan haber, yorum, analiz ve raporlar Siyonist toplumun geçirdiği sarsıntı ve depremin daha büyük olduğunu gösteriyor.  

Görüntülenme: 1551 Tarih: 21 Temmuz 2015 16:12
Ebu Mutaybık Operasyonunun Yankıları Devam Ediyor

Siyonist medyayı takip eden Filistin Enformasyon Merkezi’nin tercüme biriminin konuyla ilgili Siyonist basından çıkan haber ve analizlerden yaptığı alıntılardan kısa notlar sunuyoruz:

Siyonist nrg sitesi, Hamas’ın bu görüntüyle İsrail toplumuna karşı psikolojik savaş sürdürdüğünü, bunun bir diğer amacının da hareketin Gazze’deki konumunu güçlendirmek olduğunu yazdı.

Siyonist Kanal-2 televizyonu ise, Hamas’ın bu görüntüleri yayınlayarak sahip olduğu istihbarat imkanlarını gösterdiği gibi, psikolojik savaşa girme ve bunu sürdürme gücünü de yansıttığını belirtti.

Haaretz gazetesi de, Hamas’ın yayınladığı videoda Genelkurmay Başkanı Benny Gantz ile Golani Alayı Komutanı ve askerlerini görüntülemesi ve onları takip etmesinin Hamas’ın güçlü bir istihbarata sahip olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Haberleri yorumlayanlar ise, görüntülerin devasa bir güce sahip olan İsrail ordusunun az sayıda bir savaşçı grup karşısındaki hezimetini, perişanlığını ve şaşkınlığını gösterdiğini söylediler.

Uzmanlar, Kassam Tugayları’nın Siyonist işgal rejiminin askeri ve istihbarat çalışmalarının yapıldığı Ebu Mutaybık askeri üssüne karşı yaptığı başarılı operasyonun çok anlamlı olduğunu, bu operasyonun İsrail askerleri ile güvenlik ve istihbarat birimleri arasında şok etkisi yarattığını ifade ettiler.

fiem

Yorumlar