Siyonist Askerlere Taş Atmanın Cezası Ne Kadar?

Siyonist işgal rejimi parlamentosu Knesset, işgal askerlerine taş atan Filistinlilere 20 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngören yasa tasarısını dün (20 Temmuz Pazartesi) akşam onayladı.  

Görüntülenme: 1165 Tarih: 21 Temmuz 2015 00:59
Siyonist Askerlere Taş Atmanın Cezası Ne Kadar?

Siyonist gazetelerden Yediot Aharanoot’un haberine göre, Knesset’in onayladığı yeni yasa, işgal askerlerine, Yahudi yerleşimcilere ve içinde yolcu bulunan araçlara zarar verme niyeti taşıyarak taş atanlara 20 yıl, bu niyeti taşımadan atanlara ise 10 yıl hapis cezası verilmesini öngörüyor.

Siyonist işgal yönetimi Adalet Bakanı Ayelet Shaked  taş atan Filistinlilere yönelik cezaları artırmak için böyle bir yasa teklifinde bulunmuştu.

Kanunu çılgınlık ve delilik olarak niteleyen Esirleri Araştırma Merkezi Müdürü Fuad El-Hafeş, işgal yönetiminin bu delice yasayı geçirmekle Filistin halkına karşı sürdürdüğü cinayetlerin bir kısmını da itiraf etmiş olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Tarihi tecrübeler göstermiştir ki işgal altındaki bir halk işgale karşı direnişini illaki sürdürecektir. Bu bazen bir taşla olur, bazen başka bir araçla.”

fiem

Yorumlar