Abbas Yönetimi Filistin'deki Bölünmeyi Derinleştiriyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Fazih Savafita, Filistin Yönetimi’ne bağlı güçlerin iç bölünmeyi derinleştirmek ve özde bir olan toplumsal dokuyu dağıtmak için çalıştığını söyledi.  

Görüntülenme: 771 Tarih: 22 Temmuz 2015 07:43
Abbas Yönetimi Filistin'deki Bölünmeyi Derinleştiriyor

Savafita yaptığı açıklamada, Batı Yaka’da siyasi tutukluların serbest bırakılması için ailelerin büyük bir sabırsızlıkla beklediğini, ancak bayramda bunun gerçekleşmediğini ifade etti.

Savafita, Filistin toplumunu siyasi, içtimaı ve ekonomik olarak meçhule götüren bu güruhun mücahitlerle onların aile ve çocuklarına yaptığı kötülükle içlerinde taşıdığı kin ve nefreti yansıttığını söyledi.

Batı Yaka’da yapılan siyasi tutuklamalara sessiz kalan Filistinli gruplara tepki gösteren Savafita, onurlu olan herkesten bu haksız tutuklamalara tepki göstermelerini istedi.

Abbas’a bağlı güçlerin Siyonist hedeflere karşı eylem yapan bir hücreyi çökerttiğini ve iki kişiyi tutukladığını duyurması Batı Yaka’da büyük bir öfkeye neden oldu. Abbas güçleri iki kişiyi tutuklarken, işgal güçleri de hücrenin geri kalan iki üyesini tutukladı.

fiem

Yorumlar