Siyonist İsrail Esir Askerlerini Nasıl Kurtaracağını Tartışıyor

Siyonist Kanal-10 Televizyonu, Siyonist işgal rejimi parlamentosu Knesset’in İsrail’in esir takası için Filistin direnişiyle yapacağı muhtemel bir görüşmenin çerçevesini belirlemek için oldukça kesin kararlar almaya hazırlandığını belirtti.  

Görüntülenme: 864 Tarih: 22 Temmuz 2015 10:16
Siyonist İsrail Esir Askerlerini Nasıl Kurtaracağını Tartışıyor

İki askerin dışında iki şahsın daha direnişin elinde olduğu ve bunlarla ilgili takas görüşmelerinin başlayacağı haberlerine karşın İsrail’in bu konudaki korkuları azaltmak ve ağır bedel ödemekten kurtulmak için girişimlerde bulunduğu ifade edildi. 
Siyonist televizyon, askerlerin kaybolmasından bir yıl sonra Knesset’in oldukça kesin ve tavizsiz kararlar almaya hazırlandığını, bunun için de hükümetle muhalefetin yer aldığı Dışişleri ve Güvenlik Komisyonu'nun konuyu şekillendirmeye çalıştığını kaydetti. 

Hazırlanan teklifte, bir askere karşılık bir esirin salıverilmesi, işgal askeri esir alındıktan 72 saat sonra askeri esir alan harekete mensup şahıslara baskı yapılması, İsrail askerlerinin cesetlerine karşılık direnişçilerin salıverilmemesi gibi maddeler yer alıyor. 

Yasada ayrıca, hükümetin yapacağı iyi niyet adımında 10 esirden fazla esir serbest bırakmaması gerektiği de yer alıyor.

Uzmanlar, ağır bedel ödemekten kaçınan Netanyahu’nun yaptığı çırpınışların fayda vermeyeceğini, askeri kurumlarla hükümetin de direnişin elindeki esirlere karşı ağır bedel ödemek durumunda kalacağını bildiklerini, bu girişimlerin ise hükümetle komutanların yaşadıkları bocalamayı yansıttığını ifade ediyorlar.

fiem

Yorumlar