Kassam Tugayları Bugün Başlayacak Kampta 25 Bin Kişiye Eğitim Verecek

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Filistin’i özgürleştirme projesinin tohumunu atma amacıyla bu yaz düzenlediği "Özgürlük Öncüleri" kampına 25 bin katılımcıyla birlikte başladı.  

Görüntülenme: 1355 Tarih: 25 Temmuz 2015 01:19
Kassam Tugayları Bugün Başlayacak Kampta 25 Bin Kişiye Eğitim Verecek

Konuyla ilgili açıklama yapan El-Kassam Tugayları, bu askeri kamplardan amacın ehliyetli insanların eliyle gençleri ruhen, aklen, bedenen ve ahlaken özgürlük nesli olmaya hazırlamak ve özgürlük mücadelesinde yerlerini almalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Kampa, yaşları 15-60 arası kişilerin alındığına dikkat çeken El-Kassam Tugayları, katılımcıların Kassam Tugayları'na ait Gazze’deki askeri eğitim noktalarında eğitim göreceklerini ifade etti.

Sabah ve akşam iki zaman diliminde yapılacak eğitimde, katılımcılara askeri eğitimin yanında gerçek mermilerle ateş etme, keşif, sivil savunma, ilk yardım ve kurtarma ile ahlaki ve ruhi yönlerini güçlendirecek dersler de verilecek.

El-Kassam Tugayları’nın yaz kampı kayıtları alacağını duyurmasıyla kayıt noktalarına insanlar akın ederken, kampa özellikle gençlerin ilgi gösterdiği gözlendi.

fiem

Yorumlar