Moritanya'da Kudüs Etkinliği

Müslümanların Filistin meselesine duyarlılıklarını artırmak, Kudüs’ün konumunu anlamalarını sağlamak ve dikkatleri Kudüs'e çekmek için Moritanya’nın başkenti Novakşot’ta ‘Kudüs Buluşması’ etkinliği başladı.  

Görüntülenme: 1186 Tarih: 25 Temmuz 2015 16:51
Moritanya'da Kudüs Etkinliği

Kudüs Milli Ribat ve Filistin Davasına Destek Müessesesi Genel Sekreteri Muhammed Ğulam Veled El-Hac Eş-Şeyh yaptığı açıklamada, üç gün sürecek etkinliklerde Moritanya insanında Filistin davasına ilişkin bir bilinç oluşturmayı ve Yahudilerin Kudüs’e yönelik tehlikeli çalışmalarıyla ilgili şuuru kökleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yapılan etkinliğe ev sahipliği yapan kurumun başında bulunan Veled El-Hac Eş-Şeyh yaptığı açıklamada, “Bu çapta bir düzenleme ve etkinlik Moritanya halkının Filistin davasına olan ilgisini gösteriyor. Filistin davası Moritanya halkının hep gündeminde, vicdanında ve zihninde yer almıştır. Bunun en büyük delili Moritanya halkının Filistin halkına destek için yapılan bütün etkinliklere öncülük etmesidir” dedi. Etkinlik panel, konferans, şiir ve daha farklı faaliyetlerle devam edecek.

Moritanya halkının Filistin davasını yakından takip etmesini ve sahiplenmesini sağlayan müessese, 2009 yılında yaptığı gösterilerle Moritanya’nın işgal rejimiyle ilişkilerini kesmesini sağlamıştı. Müessese, Moritanya’nın işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirdiği 1999 yılında kurulmuştu. 

fiem

Yorumlar