Nablus ve Gazze'de UNRWA Protesto Edildi

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'nın Gazze ve Nablus'taki binaları önünde toplanan yüzlerce Filistinli, örgütün Filistinli mültecilere verdiği hizmetlerde kısıtlamaya gitmesini protesto etti.  

Görüntülenme: 925 Tarih: 27 Temmuz 2015 20:39
Nablus ve Gazze'de UNRWA Protesto Edildi

Gazze'deki UNRWA binası önünde bu sabah (26 Temmuz Pazar) Demokratik Cephe'nin çağrısı üzerine toplanan göstericiler, krizin yapay ve siyasi olduğunu ifade ederek, Filistin halkının başına gelen felaketlerden birinci derecede uluslararası toplumun sorumlu olduğunu söyledi.

Gazze ve Nablus'ta protesto gösterileri yapılırken UNRWA İstişare Komitesi de Ürdün'ün başkenti Amman'da örgütün son yıllarda yaşadığı en ciddi mali krizi görüşmek için toplandı.

Demokratik Cephe Siyasi Birimi üyesi Talal Ebu Zarife, uluslararası toplumun Filistinli mültecilerin davasının en büyük şahidi UNRWA'yı tasfiye etmek istediğini söyledi.

Uluslararası toplumun ve bağışta bulunan ülkelerin UNRWA'ya 100 milyon dolar bulamamalarının mantık dışı olduğuna dikkat çeken Ebu Zarife, Siyonist Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nün raporunda UNRWA'nın Batı Yaka ve Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerine son verilmesinin tavsiye edildiğini bildirdi.

fiem

Yorumlar