Filistin İçin Birlik Konferansı Başladı

İran, Filistin, Suriye, Mısır, Cezayir, Irak, Endonezya, Ürdün, İrlanda, Burkina Faso, Tunus, Umman, Malezya, Mali gibi 43 ülkeden 150'den fazla âlim ve düşünürün katılımıyla düzenlenen 'Filistin İçin Birlik' konulu konferans, Lübnan'da başladı. 

Görüntülenme: 7942 Tarih: 28 Temmuz 2015 06:22
Filistin İçin Birlik Konferansı Başladı

Hizbullah Genel Sekreteri Seyit Hasan Nasrullah, Dünya Ehlibeyt Kurultayı Genel Sekreteri Ayetullah Muhammed Hasan Ahteri ve Lübnan'ın tanınmış Ehlisünnet âlimlerinden ve Dünya Direniş Âlimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hamud'un konuşmacı olduğu konferans Çarşamba günü sona erecek.

İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Eraki başkanlığında İslam Cumhuriyeti'nden Şia ve Ehlisünnet alimleriden oluşan bir heyetinde katıldığı konferansta Şeyh Abdulgani Şemsuddin, Şeyh Naim Kasım ve şeyh Ahmet gibi tanınmış isimler yer alıyor.

Konferansı ana başlıkları 4 maddeden oluşuyor;

1- Filistin'in toprak ve ulusal birliğinin korunması, Filistin'in özgürlüğüne kavuşması için tek yol olan direnişe devam edilmesi ve kutsal mekânların asıl sahiplerine geri iade edilmesi.

2- Filistin meselesinde rol oynayabilecek milli ve İslami uyanışların doğru yönlendirilmesi, gençlerin ve kadınların etkisi, aydın, düşünür ve kanaat önderlerinin Filistin sorununa sağlayacağı katkılar.

3- Uluslararası camianın Filistin'e sözde desteği ve Filistinlilerin çıkarları üzerindeki tehlikeli oyunlarına karşı Arap ülkeleri ve milletleri başta olmak üzere İslam âlemini birlik ve beraberliğe davet etmek. İsrail'in planlar zincirinin bir halkası olan Müslümanları zayıflatmak ve Filistin'i bölme projesi karşısında Müslümanları bilinçlendirmek.

4- İslam ümmetinin uyanışı, cihat kavramının gerçek yüzünün tanıtılması, âlimler birliğinin önemi, inanç ve duyguları tahrik eden aşırıcı hutbe ve vaazlar karşısında İslam âlimlerinin hutbelerinin mahiyeti vb. konular.

ehlader

Yorumlar