Siyonist Rejim Müslümanların Mekanlarını Yahudileştirme Faaliyetlerine Devam Ediyor

İşgal yönetimi, yıllardır askeri emirle kapalı tutulan El-Halil'in Eski Belde semtindeki Altıncılar Çarşısı'nda tehlikeli bir Yahudileştirme planını hayata geçirmeye hazırlanıyor.  

Görüntülenme: 1338 Tarih: 29 Temmuz 2015 01:28
Siyonist Rejim Müslümanların Mekanlarını Yahudileştirme Faaliyetlerine Devam Ediyor

El-Halil'i İmar Komitesi'ndeki kaynaklar, işgalciler tarafından el konulan Usame Bin El-Munkız Okulu karşısında bulunan Altıncılar Çarşısı'nın Yahudileştirilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu, Yahudi yerleşimcilerin kapalı dükkânların kilitlerini kırarak bazı dükkânları meskene dönüştürdüklerini bildirdi.

El-Halil'i İmar Komitesi, söz konusu dükkânlardan bazılarında incelemelerde bulunarak dükkânlardan birinin yatak odasına dönüştürüldüğünü ve içerisinde her türlü ev eşyasının bulunduğunu tespit etti.

Elektriğinin işyerleri için çekilen elektrik hattından alan dükkânda yandaki dükkânları da eve dönüştürme çalışmalarında kullanılan araç-gereçlerin olduğunu belirten komite, dükkânlardan birinin yakıldığını ve bir diğer dükkânın da yağmalandığını söyledi.

Bu arada, El-Halil'in Eski Belde semtindeki Altıncılar Çarşısı'nda 22 dükkânın bulunduğu, birçok ailenin rızık kapısı olan dükkânların 2000 yılında askeri emirle kapatıldığı, vatandaşların girmesinin yasak olduğu askeri bölge ilan edildiği kaydedildi.

fiem

Yorumlar