Duma'da Şiddetli Çatışma

Siyonist çetelerin ev yakıp cinayet işledikleri Nablus’un Duma köyünde bugün ikindiden sonra işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan şiddetli çatışmalarda onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.  

Görüntülenme: 834 Tarih: 01 Ağustos 2015 21:53
Duma'da Şiddetli Çatışma

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri çatışmalarla ilgili olarak verdiği bilgide, bugün ikindiden sonra meydana gelen şiddetli çatışmalarda işgal güçlerinin Filistinli gençleri dağıtmak için yoğun bir şekilde plastik mermi, gözyaşartıcı bomba ve ses bombası kullanması sonucu onlarca kişinin yaralandığını ifade etti.

Muhabirimiz verdiği bilginin devamında, çatışmaların hâlâ sürdüğünü ve köyde havanın gergin olduğunu söyledi.

Diğer taraftan çatışmalarla ilgili olarak Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan yerleşke dosyasından sorumlu Filistinli yetkili Ğassan Dağles, bugünkü çatışmaların Filistinli gençlerin Siyonist çetelerin dün Filistinli aileyi yakmasını protesto etmek istemeleri üzerine çıktığını belirtti.

Dağles, köyün girişinde bulunan işgal askerlerinin gençleri engellemek isteyip tartaklamaya başlamalarıyla çatışmaların şiddetlendiğini, gençleri dağıtmakta zorlanan işgal askerlerinin gençlerin üzerine gözyaşartıcı bomba, ses bombası ve plastik mermi yağdırdıklarını ifade etti. 

fiem

Yorumlar