Filistinli Esirler Açlık Grevine Başladı

Esirler Araştırma Merkezi, geçen hafta Nefha Cezaevi 10'uncu bölümünden nakledilen Filistinli 120 esirin aynı bölüme yeniden iade edilmemelerini protesto ederek açlık grevine başladığını açıkladı.  

Görüntülenme: 808 Tarih: 06 Ağustos 2015 03:13
Filistinli Esirler Açlık Grevine Başladı

Nefha Cezaevi'nin 1 ve 4 nolu bölümlerinde tutulan 120 esirin dün (5 Ağustos Çarşamba) cezaevi idaresinin kendilerine verdiği sözü yerine getirmemesini protesto amacıyla açlık grevine başladığını bildiren Esirler Araştırma Merkezi, geçen hafta cezaevinde yaşanan gerginlik sırasında esirlerin 10 nolu bölümden eşyalarını almalarına izin verilmeden başka bölümlere nakledildiklerini söyledi.

Geçen hafta cezaevinde işgal güçlerinin koğuşlara baskın düzenleyerek esirleri aşağılaması üzerine esirler bazı koğuşlardaki eşyaları ateşe vermişti.

Cezaevi idaresinin nakil sırasında eski yerlerine yeniden döndürüleceklerine dair esirlere söz verdiği fakat daha sonra bu sözünde durmadığı ifade edildi.

Esirler Araştırma Merkezi, insan hakları ve esirler alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara, Filistinli milli ve İslami gruplara seslenerek konuyla ilgilenmelerini istedi.

fiem

Yorumlar