Siyonist İsrail'in Zindanlarında Bulunan Hamaslı Esirler Zulme Karşı Seferberlik Başlattı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Üyesi Esirler Yüksek Komuta Konseyi, işgal rejimi cezaevleri idaresinin Filistinli esirlere yönelik baskılarına karşı tüm cezaevlerinde seferberlik ilan etti.  

Görüntülenme: 1013 Tarih: 06 Ağustos 2015 03:47
Siyonist İsrail'in Zindanlarında Bulunan Hamaslı Esirler Zulme Karşı Seferberlik Başlattı

Esirler Yüksek Komuta Konseyi, dün (5 Ağustos Çarşamba) akşam saatlerinde yayınladığı bildiride, işgal zindanlarında tutulan tüm Hamas üyesi esirlerden onurlarını canları pahasına savunmaya hazır olmalarını istedi.

Filistin halkını ve direnişini, Filistinli grupları işgal zindanlarında tutulan esirlere bu savaşta destek olmaya çağıran Esirler Yüksek Komuta Konseyi, esirlerin yalnız bırakılmamaları ve işgalci düşmanın insafına terk edilmemeleri gerektiğini belirtti.

Esirlerin cezaevleri idaresine karşı vereceği mücadelede dökülecek her damla kanın işgalciler için lanet olacağını kaydeden konsey, "Kefenlerimizi giydik. Zalimlerin iradesini kırana ve batıl karşısında hakkımızı alana kadar vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Bu arada, Filistinli Esir Kulübü, dün akşam yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin koğuşlara baskın düzenleyerek arama bahanesiyle esirleri aşağılaması nedeniyle Eshel Cezaevi'nde gerginliğin tırmandığını söyledi.

fiem

Yorumlar