Batı Yaka'da Tutuklamalar!

Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde bu sabah (6 Ağustos Perşembe) erken saatlerde birçok eve baskın düzenleyen işgal güçleri 15 Filistinliyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 649 Tarih: 06 Ağustos 2015 17:07
Batı Yaka'da Tutuklamalar!

İşgal güçlerinin baskın düzenlediği evlerde arama yaptığı ve evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiği ifade edildi.

İşgal televizyonu 7'nci kanalı, işgal ordusunun Batı Yaka'da iç istihbarat teşkilatı "Şabak" tarafından aranan 15 Filistinliyi gözaltına aldığını ve gözaltına alınanların birçoğunun direniş eylemlerine katılmakla suçlandıklarını öne sürdü.

Baskınların Cenin'e bağlı Kabatya beldesinde, Zeyta köyünde, Ra's El-Ayn bölgesinde ve Nablus'a bağlı Kuzey Asira beldesinde yoğunlaştığı bildirildi.

Ramallah'a bağlı El-Mezraa El-Kabile köyünde 5 kişinin, Beyt Ummer beldesi ve El-Halil kentinde de yine 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin El-Halil kentine beş araçla gelerek evlere baskın düzenlemeye başladığını, Politeknik Üniversitesi öğrencilerinden Ahmed Ebu Iyşe ve Ubade El-Heşlemun ile Ali El-Culani isimli genci gözaltına aldığını söyledi.

fiem

Yorumlar