Temmuz'da Batı Yaka'da 6 Filistinli Şehit Oldu

İşgal altındaki Filistin topraklarıyla ilgili aylık olarak hazırlanan raporlar, Ramazan ayının ve bayramının bitmesinin ardından direniş eylemlerinin Batı Yaka'ya geri döndüğüne işaret ediyor.  

Görüntülenme: 884 Tarih: 09 Ağustos 2015 05:46
Temmuz'da Batı Yaka'da 6 Filistinli Şehit Oldu

Filistin Diyalog Şebekesi'nin hazırladığı raporda, Temmuz ayında Ali Devabişe isimli bebeğin yakılarak şehit edilmesi ve işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskının ardından Hamas'ın "Öfke Cuması" çağrısı yapmasının Batı Yaka'nın birçok bölgesinde Filistinlilerin işgal güçleriyle çatışmasına yol açtığı belirtildi.

Raporda, 6 Filistinlinin geçen ay Batı Yaka'da şehit olduğu kaydedilerek, yüzlerce Filistinlinin de yaralandığı, buna karşılık Temmuz ayında Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen direniş eylemlerinde ve çatışmalarda 37 Siyonistin yaralandığı ifade edildi.

Askeri direniş operasyonlarına da yer verilen raporda, Temmuz ayında biri Ramallah'ta ve diğeri Kalkiliya'da olmak üzere işgal güçlerini hedef alan iki ateş açma eylemi gerçekleştirildiği, Ramallah'ta ayrıca bir de bıçaklama eylemi düzenlendiği bildirildi.

Raporda ayrıca, işgal güçlerine ateş açma eylemlerinin önceki aylara göre azalmasının nedeninin Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin Batı Yaka'da gerçekleştirdiği operasyonlar olduğuna dikkat çekildi.

fiem

Yorumlar